02 / 05 / 2024

Edirne Belediyesi ekipleri yatır süsü verilen kabri yıktı!

Edirne Belediyesi ekipleri yatır süsü verilen kabri yıktı!

Edirne Belediyesine ait kullanılmayan binanın bahçesine bir günde "yatır" süsü verilerek yapılan sözde kabir, belediye zabıta ekiplerince yıkıldı



Edirne Belediyesine ait kullanılmayan binanın bahçesine bir günde "yatır" süsü verilerek yapılan sözde kabir, belediye zabıta ekiplerince yıkıldı.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, mülkiyeti Edirne Belediyesine ait Elektrik Fabrikasında gazetecilere yaptığı açıklamada, kullanılmayan fabrikanın bahçesine kabir inşa edildiği ihbarını alan zabıtanın, durumu kendisine bildirdiğini ve yaptıkları inceleme sonrası sözde kabrin duyguları istismar eden kişilerce inşa edildiğini belirlediklerini söyledi.

Tanrıkulu, zabıta ekiplerince sözde kabrin yıkıldığını ifade ederek, "Durum intikal edince gelip incelemede bulundum. Araştırmalarımda, böyle mezarın olmadığını tespit ettim. Bunu, dini duyguları kullanmak isteyenlerin yaptığını düşünüyorum. Bu bina, bir dönem makine ikmal birimi olarak kullanıldı. O dönemde de böyle bir mezar ya da kabir yok. Müftülüğe sordum, onlar da bu bahçede böyle bir mezarın olmadığını belirttiler. Yapılan kazıda da herhangi bir kemiğe rastlanmadı. Profesyonelce yapılmış. Arapça yazılar bulunan mezar taşı konularak inşa edilen sözde kabir, zabıta ekiplerimizce yıkıldı" diye konuştu. Tanrıkulu, durumu emniyete bildireceklerini ve çevredeki MOBESE kayıtlarından "din istismarcılarının" yakalanması için çalışma başlatılmasını isteyeceklerini de kaydetti.

AA


Geri Dön