01 / 05 / 2024

Edirne Miniapark projesinde sona yaklaşılıyor!

Edirne Miniapark projesinde sona yaklaşılıyor!

Üç kıtaya yayılan Osmanlı İmparatorluğu’nun büyük mimarı; Mimar Koca Sinan’ın Dünyada ve Türkiye’de bulunan 99 eserini Edirne’de buluşturacak olan “Mimar Sinan’ın Eserleri Parkı; Miniapark Projesi”nde sona yaklaşıldı




Üç kıtaya yayılan Osmanlı İmparatorluğu’nun büyük mimarı; Mimar Koca Sinan’ın Dünyada ve Türkiye’de bulunan 99 eserini Edirne’de buluşturacak olan “Mimar Sinan’ın Eserleri Parkı; Miniapark Projesi” için Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ; ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ile bir araya gelerek, projeyi son kez değerlendirdi.


Osmanlı İmparatorluğu’nun en büyük mimarı olan ve yaşamı boyunda başta camiler, külliyeler, köprüler, kervansaraylar gibi 375 adet devasa esere sahip olan Mimar Sinan’ın 99 eserini Edirne’de bir araya getirecek olan proje sona yaklaştı.  


Mimar Sinan’ın eserlerinin sergileneceği Edirne Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hazırlanan projenin danışmanlığını ise Mimar Sinan’ı ve eserlerini en iyi tanıyan bir isim; ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen yaptı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, projeyi son kez değerlendirmek için ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ile bir araya geldi.


 ‘Şaheser Miniapark’ ismiyle Edirne’ye kazandırılacak olan bu parkın yeni bir destinasyon merkezi olarak, yurt içinden ve yurt dışından gelen misafirlerin dikkatini çekeceğini ifade eden Gürkan,  “Mimar Sinan’ın Türkiye’de ve Dünya’da en çok tanınan 98 eserinin maketini yapacağız. 99. olarak da tabi ki muhteşem Selimiye Camii’nin maketini koyacağız. Selimiye maketinin önüne geçtiğinizde Selimiye’nin kendisini göreceksiniz. Bu parkta otopark, restoran, kafe gibi sosyal donatılar da olacak” şeklinde konuştu.


MİMAR SİNAN’IN ESERLERİNİ EN İYİ TANIYAN İSİM


Hıdırağa Mevkii’ne yapılacak olan bu proje 40 dönümlük bir arazi üzerinde yer alacak. Bu parkın Edirne’de yeni bir destinasyon merkezi yaratacağının ve Yıldırım’da turizm potansiyelini arttıracağını ifade eden Gürkan, “Giriş alanında Mimar Sinan’ın tanıtımı yapılacak; eserlerinin, döneminin önemi burada anlatılacak. Ana giriş binasında Mimar Sinan’ın hayatı ve eserler ile ilgili bilgiler verilecek. Hediyelik eşya ile ilgili satış noktası bulunacak. Çocuklar içinde, Mimar Sinan’ı tanımaları için burada masal parkı yer alacak. Seyir terasında gün batımı izlenebilecek. İlk tasarımları tamamlandı. Metin Sözen hocamız da projeyi detaylı bir şekilde inceledi. Gerekli düzeltmeleri birlikte yaptık. Metin Sözen, Mimar Sinan’ı ve eserlerini en iyi tanıyan bir isim. Bizlerle birlikte Edirne’ye her zaman sahip çıkıyor, destek oluyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.  Proje çok kısa zamanda hazır olacak” dedi. 



Edirne Belediyesi


Geri Dön