03 / 05 / 2024

Edirne'de 5 bin 806 yeni konut inşa edildi!

Edirne'de 5 bin 806 yeni konut inşa edildi!

Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Edirne'ye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Edirne'mizde bugüne kadar toplam yatırım bedeli yaklaşık 1,1 milyar lira olan 5 bin 806 konutu sosyal donatılarıyla birlikte tamamladık" dedi.



Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Edirne'ye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Vali Ekrem Canalp'i ziyaretinden sonra gerçekleştirdiği basın toplantısında, Sultan I. Murat'ın fethettiği, Yıldırım Bayezid'in ihya ettiği kentte bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Edirne'ye geldikleri andan itibaren ecdadın bıraktığı tarihi eserlere ve doğal güzelliklere katkı sunmak amacıyla istişarelerde bulunduklarını dile getiren Murat Kurum, aldıkları kararların bu değerleri koruyacak ve bir üst noktaya taşıyacağını söyledi.

Edirne de 5 bin 806 yeni konut inşa edildi!

- "Edirne'ye 19 yılda 16 milyar lira yatırım yapıldı"

Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde son 19 senede Edirne'ye eğitimden sağlığa, turizmden ulaşıma, çevre ve şehircilik hizmetlerine kadar 16 milyar liralık yatırım yapıldığını söyledi.

Bu yatırımların yaklaşık 3 milyar TL'sini de bakanlığının gerçekleştirdiğini dile getiren Bakan Kurum, şunları dile getirdi:

"Edirne'mizde bugüne kadar toplam yatırım bedeli yaklaşık 1,1 milyar lira olan 5 bin 806 konutu sosyal donatılarıyla birlikte tamamladık. Yine toplam yatırım bedeli 23 milyon lira olan 90 konutumuzun inşa çalışmalarına da devam ediyoruz. İnşallah bu yılsonuna kadar konutlarımızı tamamlayarak hak sahiplerine teslim edeceğiz. Hadımağa Mahallesi'nde ihalesini önümüzdeki günlerde yapacağımız 221 konutluk bir projemiz daha var. Tüm konut projelerimizi tamamladığımızda Edirne'de toplam 6 bin 217 konut yapmış olacağız." 
 

Meriç Nehri kıyısına millet bahçesi müjdesi!


Geri Dön