27 / 04 / 2024

İzmir'deki 4 kentsel dönüşüm projesiyle 5 bin 560 yeni konut geliyor!

İzmir'deki 4 kentsel dönüşüm projesiyle 5 bin 560 yeni konut geliyor!

Çalışmalarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Örnekköy kentsel dönüşüm alanında kasım ayında tapuların dağıtıldığı söyleyerek, 4 kentsel dönüşüm projesiyle 5 bin 560 yeni konut inşa edildiğini kaydetti.



İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yerinde dönüşüm, yüzde yüz uzlaşı, belediye garantörlüğü ve kooperatifçilik modeliyle Türkiye'ye örnek olacak biçimde başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları meyvelerini vermeye başladı.  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçtiğimiz kasım ayında Karşıyaka Örnekköy kentsel dönüşüm alanının 2. etabı için yapılan tapu teslim töreninde kendisini davet eden 9 yaşındaki Zeynep Düdükçü’nün evini ziyaret etti.


“İNŞALLAH KUTLAMA YEMEĞİNİ BİZİM EVİMİZDE YAPARIZ” 

Ev halkı kentsel dönüşüm çalışmalarından ve yeni konut sahibi olmaları nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tun Soyer’e teşekkürlerini iletirken, anne Serap Düdükçü, “Hiçbir belediyenin insan hayatına bu kadar dokunduğunu görmedik. Gerçekten altını çizerek belirtiyorum. Size çok ihtiyacımız var. Sizi yeniden görmek istiyoruz. Dualarımız da sizinle. İnşallah kadronuzla, ekibinizle kutlama yemeğinizi bizim evimizde yaparız” diye konuştu.

Başkan Soyer de konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada unutulmaz bir anı yaşadığını dile getirerek “Beni çok mutlu ettiniz. Teşekkür ediyorum” dedi. 

İzmir deki 4 kentsel dönüşüm projesiyle 5 bin 560 yeni konut geliyor!

DİĞER ETAPLARDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Konu ile ilgili olarak açıklanan rakamlara göre Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 1. etabında 2020 yılında 143 bağımsız birim tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmişti. Geçtiğimiz kasım ayında gerçekleştirilen törenle projenin 2. etabında 170 konut ve 20 işyerinden meydana gelen 190 bağımsız bölümün de tapuları hak sahiplerine verildi. 1.600 bağımsız birimin yer aldığı 3, 4 ve 5’inci etapların yapımı tüm hızıyla devam eidyor. Ayrıca bir taraftan da 6’ncı etap için kura ve ihale hazırlık çalışmaları yapılıyor. 3 bin 800 bağımsız birimin üretileceği bölgede 333 bağımsız birim tamamlanmış oldu. 


İZMİR’DE DÖNÜŞÜMÜN SÜRECİ 


Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü kentsel dönüşüm süreçlerinde hak sahipleriyle uzlaşılarak “Yerinde Dönüşüm“ ilkesini hayata geçiriliyor. Yaşayanların yine aynı bölgede ve yenilenmiş çevrede ve sağlıklı yapılarda yaşamlarına devam etmesine öncelik veriliyor. Toplamda 4 farklı kentsel dönüşüm alanında, uzlaşma görüşmeleri ile beraber inşaat yapımı ve yeni ihale etapları için çalışmalar birlikte sürüyor. Örnekköy Kentsel Dönüşüm Alanı’nda 3 etapta, Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı'nda 2 etapta, Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanında 1 etapta, Gaziemir Kentsel Dönüşüm Alanında 2 etapta olmak üzere 8 etapta yaklaşık olarak 820 bin metrekarelik inşaat alanında 5 bin 560 bağımsız bölümün inşaatları devam ediyor. 

 

Konut piyasası 2023'ü nasıl kapattı? 11 maddede 2023'ün kısa konut piyasası özeti... 

Kiraların düşeceği tarih açıklandı!

Uzmanlar yine uyardı: Buralara bina yapılmamalı, kesinlikle uzak durulmalı!


Geri Dön