28 / 04 / 2024

Edremit'teki sulak alan yapılaşmaya açılıyor mu?

Edremit'teki sulak alan yapılaşmaya açılıyor mu?

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, Edremit-Zeytinli’deki sulak alanın Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılaşmaya açıldığını ve konut alanı olarak satışa sunulacağını açıkladı. Dernek başkanı Süheyla Doğan, ekosistemin zarar görmesi ve deprem riski konusunda uyardı.



Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, Edremit-Zeytinli’deki sulak alanın Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılaşmaya açıldığını ve konut alanı olarak satışa sunulacağını açıkladı. Karardan vazgeçilmesi gerektiğini söyleyen dernek başkanı Süheyla Doğan, ekosistemin zarar görmesi ve deprem riski konusunda uyardı.

Zeytinli-Altınkum Mevkii’nde bulunan Hazine’ye ait 379 dönüm sulak alan, Milli Emlak tarafından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Balıkesir’in şubat ayı belediye meclis toplantısında, bu alanın satışa sunulması ve yapılaşmaya açılması gündeme getirildi. Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre; Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı konuşmada, “Zeytinli’deki arazide pazar alanı, cami, terminal, turizm amaçlı bölümler, konut alanları yapılacak parseller üretip satmayı planlıyoruz. Buradan gelir elde edeceğiz. Burası hiç kimsenin anlam veremediği, bomboş bir arazi” diye konuştu.

Konuya ilişkin Cumhuriyet’e değerlendirmeler yapan Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Süheyla Doğan, bölgenin sulak alan olduğunu ve bu sebeple yapılaşmaya açılmaması gerektiğine dikkat çekti. Doğan, “Ekosistemin en önemli unsurlarından birisi sulak alanlardır. Burası yaban hayatının yaşandığı, kuşların, balıkların bulunduğu yerlerden biridir” diye konuştu.

Deprem riskinin de altını çizen Doğan, “İzmir depreminde sulak alanlar doldurularak yapılan yerlerin sıkıntılarını gördük. O bölgede yapılaşma, deprem riski açısında ciddi bir sıkıntı oluşturur” dedi. Doğan, alanın tabiat parkı olarak kullanılabileceğini dile getirdi.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'na itirazlar Anayasa Mahkemesi’nde!

Geri Dön