04 / 05 / 2024

Ege Besin Fabrikası icradan 1 milyon 163 bin TL'ye satılıyor!

Ege Besin Fabrikası icradan 1 milyon 163 bin TL'ye satılıyor!

Muğla Milas'ta icradan satışa çıkan Ege Besin Tar. Ür. Gıda San. ve Ltd. Şti. için yapılacak ihale gününün tarihi 1 Ekim 2012 olarak belirlendi...



MİLAS İCRA MÜDÜRLÜGÜ’NDEN TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Dosya No: 2010/2144 TAL.

1-Tapu Kaydı:

Muğla ili, Milas ilçesi, Yakaköy Köyü, Kırcağız Mevkii, 2 cilt, 151 sayfa nolu, 151 parsel, 24.650,00 m2 büyüklüğünde, içinde 4 adet kargir kümes, depo ve su deposu olan tarla nitelikli, tamamı borçlu Ege Besin Tar. Ür. Gıda San. Ve Tic. Ltd. Şti. adına kayıtlı taşınmaz

Hali Hazır Durumu: Parsel tavuk çiftliği olarak kullanılmakta ve parsel içerisinde tavuk çiftliğine ait binalar bulunmaktadır. Parsel içerisindeki binaların özellikleri;

1)İki katlı idari binası: iki katlı olan bina idari binası olarak kullanılmaktadır. Pencereleri PVC doğramadır. Toplam inşaat alanı 153,00 m2’dir.

2)Lojman olarak kullanılan bina: Lojman olarak kullanılan bina iki katlıdır. Pencereleri PVC doğramadır. Toplam inşaat alanı 187,00 m2’dir.

3)Su deposu: 36,00 m2 büyüklüktedir.

4)Tavuk Kümesleri: Her biri 687,00 m2 büyüklüğünde 6 adet tavukların yetiştirildiği üzeri çelik konstrüksiyon ve çatı örtüsü trapez saçtır.

5)Civciv kümesi ve yumurta deposu: Toplam inşaat alanı 490,00 m2'dir. Üzeri çelik konstrüksiyon ve çatı örtüsü trapez saçtır. Binalar içerisinde 7 adet tavuk kafesi, 7 adet yem siloları, 7 adet su tankı, 1 adet yıkama makinesi, 2 adet hidrofor, 1 adet konveyör bant, 1 adet ısı tüneli bulun-maktadır.

Taşınmaz tarla vasfında olup, Kırcağız-Yaka mevkii yolu üzerinde, köye yakın sayılabilecek bir konumdadır. Yakın çevresindeki arazilerde tarımsal amaçlı alanlar bulunmaktadır. Satış talebi bulunulan tarlada bölgeye edepte olmuş her türlü bitkisel üretimin yapılmasına uygundur.

Yaka Köyü Kırcağız Mevkii 151 nolu parselin tavuk çiftliği olarak binalar ve arsa toplam değeri; 1.163.765,16 TL'dir.

İmar Durumu: YOK

Muhammen Bedeli: 1.163.765,16 TL

Satış Saati: 09:10 - 09:20 Arası

Satış Şartları: 1- Satış 01.10.2012 günü yukarıda belirtilen saatler arasında MİLAS ADALET SARAYI ÖNÜ adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin %60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedele alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla

11.10.2012 günü MİLAS ADALET SARAYI ÖNÜ adresinde yukarıda belirtilen saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40’ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20'si nispetinde Türk Lirası peşin para veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tapu alım harcı, damga vergisi ile K.D.V. alıcıya aittir. Birikmiş vergiler ve tellaliye ücreti satış bedelinden ödenir.

3-ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.

4-ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alı¬nacaktır.

5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Satışaiştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

İş bu ilan tebligat yapılamayan ilgililere tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur.

(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. (İİK. m.126)

(B; 52815-1308) (www.bik.gov.tr)


İlanı görüntülemek için tıklayın


Geri Dön