30 / 04 / 2024

Ege Koop, Ege'ye açılma kararı aldı

Ege Koop, Ege'ye açılma kararı aldı

Kooperatifçilikte ve inşaat sektöründe bir başarı öyküsü olan Ege-Koop, hizmet alanını genişletti



Çeyrek asrı geride bırakan öncü kuruluş, Ege'nin tamamına açılmaya karar verdi. Bu tarihi karar, 27 Şubat'taki genel kurulda tüm delegeler tarafından ayakta ve alkışlar eşliğinde büyük bir coşkuyla alındı.

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, geçen 25 yılda 7 planlı kent ve 26 bin konutla 100 bin kişiyi ev sahibi yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Aslan,  İzmir  sınırları içerisinde Çiğli'de Egekent-1, Menemen Ulukent'te Egekent-2, Buca'da Egekent-3, Torbalı Ayrancılar'da Egekent-4, Menemen Seyrek'te Türkiye'nin en büyük bahçeli konut projesi Villakent, Güzelbahçe'de Türkiye'nin en büyük çelik villa projesi Ege-Koop Güzelbahçe Evleri, Karşıyaka'da Körfez Evleri projelerini bitirdiklerini hatırlattı.

Hüseyin Aslan, şimdi de bunlara Bayraklı'da Ege Üniversitesi işbirliğiyle Türkiye'nin ilk üniversite kenti 25. Yıl Konutları'nı ve Güzelbahçe-Urla'da Dört Mevsim Konakları'nı ekleyeceklerini kaydetti. Ege-Koop Genel Başkanı, geçtiğimiz günlerde temelleri atılan bu iki projenin toplam yatırım hacminin 110 milyon TL olduğunu dile getirdi.

Hüseyin Aslan, şimdi sıranın tüm bölgeye yatırım yapmaya geldiğine dikkat çekti, şöyle konuştu: "Ege-Koop; Manisa, Aydın, Muğla, Uşak, Denizli ve Afyon'da yeni modern kentler oluşturmak için projelendirme ve örgütlenme girişimlerine başlayacak. Genel kurulumuzda yaptığımız tüzük değişikliğiyle Ege-Koop'un etkinlik ve sorumluluk alanını genişlettik. Bölgeye açılma kararı, bir devrim niteliğinde. Ciddi bir proje fizibilite süreci gerektiren bu kararla Ege-Koop'u Ege illerinde de yeniden kurduk. Krizlere rağmen inatla büyüyen ve inşaat sektörüne bağlı onlarca yan sektörün hareketlenmesine katkıda bulunan Ege Koop'un, bölgede yeni Egekentler kurabilme düşüncesi bizi şimdiden heyecanlandırıyor." Hüseyin Aslan; Manisa, Aydın, Muğla, Uşak, Denizli ve Afyon'da fizibilite başlattıklarını anlattı, şunları söyledi: "Birikimimizi Ege Bölgesi'ne taşıyacağız. Ege Bölgesi'nde gerçekleştireceğimiz büyük kent projeleriyle Ege'deki yurttaşlarımızın da konut sorununu çözmek için çalışacağız. Bu sorunun çözümünde ve yurttaşlarımızı sağlıklı yaşam hakkına kavuşturmada üstlendiğimiz misyon, diliyoruz ki Ege Bölgesi'ndeki belediye başkanlarımızın katkılarıyla 6 yeni şehirde de yaşam bulacak" dedi.

Çekim merkezleri değişti
Göç ve nüfus artışının büyük şehirlerde konut ihtiyacını tetikleyen en önemli neden olduğuna işaret eden Ege-Koop Genel Başkanı Aslan, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2009 yılı verilerinin, Türkiye'de göç yollarının değişkenlik gösterdiğini ortaya koyduğunu açıkladı.

Aslan, TÜİK verilerinin Ege Bölgesi'ndeki çekim merkezlerinin İzmir ve Manisa olmaktan çıktığını, İç Ege illerinin çekim merkezi olmaya başladığını gösterdiğini belirterek, şöyle konuştu: "İç Ege illerinin göç hızı yarı yarıya artarak 2.98'den 4.46'ya yükseldi. Kütahya ve Afyonkarahisargibi iller öne çıktı. Buralar geçmişte Ege'nin en fazla göç veren illeriyken, göç almaya başladı. TÜİK'in bu verileri de Ege-Koop'un aldığı Ege'ye açılma kararının zamanlamasının ne kadar yerinde olduğunu kanıtlıyor.
Posta


Geri Dön