27 / 04 / 2024

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı: Dönüşüm aşırı imar artışlarıyla olmamalı!

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı: Dönüşüm aşırı imar artışlarıyla olmamalı!

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, kentsel dönüşümde başarıya ulaşmak için özel sektör teşvik edilmeli dedi



Ege Yapı,  TOKİ  İştiraki Emlak Konut ile hasılat paylaşım modeliyle Batışehir'i inşa ederek yeni projelere başladı. Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, "Dönüşüm aşırı imar artışlarıyla olmamalı" dedi.


Kabadayı aynı zamanda kentsel dönüşüm ile ilgili şunları söyledi:


100 metrekarede oturan dönüşüm sonrasında 200 metrekareyi istemek yerine metrekareden biraz fedakârlık yapmalı. Devlet özel sektörün yolunu açıp teşvik ederse dönüşüm başarıya ulaşır



Ege Yapı, yurtdışında tanıtım hazırlıkları içerisinde ve aynı zamanda Dubai'de satış ofisi açacaklar. Kabadayı, Azerbaycan ve Almanya'da ofis açılacak öncelikli ülkeler arasında. 2013 olmadan şube açılışları tamamlanacak dedi.



Kartal'da ofisleri bulunan İzpark projesi4 bloktan oluşuyor. Satışa yeni çıkılan projede fiyatlar 220 bin liradan başlıyor. Ege Yapı, bu projede körfez sermayesi ile ortak proje gerçekleştiriyor. Körfez sermayesi ile kurulan 'Hak Zirve' şirketi projenin arsa sahibi.


Körfez ortakla yeni proje yolda


Ege Yapı ile Hak Zirve, Kartal'da Eylül ayında yeni bir projeye başlayacak. Bu yeni proje 40 bin metrekare arsa üzerinde inşa edilecek olup karma bir proje olacağı belirtiyorlar. Proje içerisinde ofisler, alışveriş merkezleri ve dükkanlarda olacak ve iki sene içerisinde tamamlanacak.


Konutlar 1+1'den 4+1'e farklı büyüklüklerde olacak. Yatırım maliyeti yaklaşık 100 milyon lira olarak veriliyor.


Körfez ortakla yeni ve daha büyük projeler de planlanıyor. Bunun için Anadolu yakasında Kartal-Maltepe hattında, Avrupa yakasında ise Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa ve Zeytinburnu'nda projeler gerçekleştirmek için çalışmalar yapıyor.


Beylerbeyi'ne butik ofis


Ege Yapı, bu yıl içerisinde Bebek'te yeni bir projeyi daha hayata geçirecek. Projede çok fazla ofis olmayacak. Butik bir proje olarak planlanıyor. Yatırım maliyeti de 25 milyon lira.


Otel için 12 yatırımcı ile görüşüyor


Batışehir 1'nci etapta 1400 konutun satışı tamamlandı. İkinci etapta konutların yüzde 65'i sahiplerini buldu. Yeni satışa çıkan 3'ncü etap konutlarda da yüzde 23'lük alım tamamlandı.


Projenin içinde bulunan eğitim alanında Doğa Koleji ile anlaşma sağlandı. İnanç Kabadayı, yine projenin içinde bulunan otel bloğu için de yerli ve yabancı 12 yatırımcı grup ile görüşme halinde olduklarını söyledi.


Yabancıların esas alıma geçeceği dönem 2013 olarak gösteriliyor. İnanç Kabadayı'ya göre yabancılar Türkiye'de belli illerde alımlarını artıracak. Bu iller İstanbul, Ankara, Ege ve Akdeniz'de sahil şeridi olarak sıralanıyor.


Karadeniz'e de ilginin olacağı belirtiliyor. Karadeniz'e körfez ülkelerinden kaynaklanan ilginin nedeni ise iklim şartları olarak gösteriliyor. göz önünde bulundurularak Karadeniz'e ilginin yüksek olduğu belirtiyor.


Bugün



Geri Dön