27 / 04 / 2024

Ege’nin gizli cennetleri ABD'de manşet oldu! Avrupa'da gidilecek en iyi gezi rotasyonlarından...

Ege’nin gizli cennetleri ABD'de manşet oldu! Avrupa'da gidilecek en iyi gezi rotasyonlarından...

ABD merkezli CNN televizyonu, gezi sayfasının kapağına Türkiye’yi taşıyarak, Türkiye'nin Ege kıyıları için “Avrupa’da gidilebilecek en iyi gezi rotasyonlarından birisi” ifadesi kullanıldı. 



ABD merkezli CNN televizyonu, Fethiye, Gökova ve Hisarönü Körfezleri için  “Ege’nin gizli cennetleri” tanımı kullanılarak çin “Avrupa’da gidilebilecek en iyi gezi rotasyonlarından birisi” ifadesi kullanıldı.

Amerikan yayın organı CNN International’in gezi sayfasının manşetinde Türkiye yer aldı. ABD vatandaşlarının Avrupa’da gidebileceği en iyi gezi rotasyonlarından birisi” ifadeleriyle tanıtılan Türkiye'nin Ege ve Akdeniz kıyılarındaki tatil bölgeleri ABD basınına yansıdı.

Ege’nin gizli cennetleri ABD de manşet oldu! Avrupa da gidilecek en iyi gezi rotasyonlarından...

EN İYİ BÖLGELERDEN BİRİ!

Türkiye'nin Ege ve Akdeniz kıyılarının dünyanın tekneyle gezilebilecek “en iyi bölgelerinden birisi” olduğuna değinilen yazıda tekne ile gidilebilecek koylara ilişkin  değerlendirmeler yapıldı.

Yazıda, Ege ve Akdeniz kıyılarıyla ilgili: '' Türkiye’nin koylarında teknede günlerinizi tenha yüzme noktalarını keşfederek, berrak suların yanında asma kaplı teraslarda yemeklerin tadını çıkararak ve yalnızca tekneyle ulaşılabilen büyüleyici koylarda yıldızların altında demirleyerek geçirebilirsiniz. Türkiye'nin kıyıları tamamına sahip ve çok farklı bir deneyim sunuyor.” ifadelerine yer verildi.

CNN International Travel’in kapağında yer alan yazıda Türkiye'nin önemli üç tatil bölgesi olan Gökova Körfezi, Hisarönü Körfezi ve Fethiye Körfezi’ndeki tatil noktaları, dalış, yüzme alanları, tekne gezi rotalarına yer verildi. 

TÜRKİYE'NİN ST. TROPEZ’İ: BODRUM

Gökova Körfezi ile ilgili  yazıda marinası ile küresel ün kazanmaya başlayan Yalıkavak’tan Gümüşlük’e kadar uzanan bu bölgedeki tatil noktalarında hem deniz ürünleri ve mezelerin hem de Türkiye’nin köfte, lahmacun, kebap ve rakı gibi geleneksel tatlarının bir arada bulunduğu bilgisine yer verildi.

Yazıda Fransa’daki dünyaca ünlü tatil noktasına benzerliği dolayısıyla Bodrum’un “Türkiye’nin St. Tropez’i” olarak tanımlandığına da değinildi. 

KÖRFEZİN GİZLİ KOYU AKBÜK

Yazıda Akbük Koyu için de “Körfezin gizli koyu” ifadesine yer verilirken Akbük’ün “Türk kahvaltısı yapmak ve Türk çayı içmek için ideal yer” olduğu yorumları yer aldı. 

Ege’nin gizli cennetleri ABD de manşet oldu! Avrupa da gidilecek en iyi gezi rotasyonlarından...

ÖZEL DENİZ DOĞAL MANZARAYA SAHİP!

Hisarönü Körfezi için de  CNN Travel yazısında doğal manzarası, tarihi ve kalabalık sahil hattındaki bar ve restoranları ile körfez boyunca yer alan bu tatil bölgesinin merkezinin Datça olduğu bilgisine yer verildi.

Datça’nın “özel bir deniz mutfağına” sahip olduğuna değinilen yazıda “begonvillerle kaplı kafeler ve yerel sanat ürünleri satan şık dükkanlar içinde dünyanın en iyi ızgara ahtapot yapan mutfaklarından bazılarının bulunduğunun” altı çizildi.

MARMARİS, EGE’NİN EN İYİ TATİL NOKTALARINDAN

CNN gezi tanıtım yazısında Marmaris ve Göcek’e de yer verildi. Bölgede “sakinliği ve antik harabeleriyle son derece dinginleştirici” ifadeleriyle okuyuculara tanıtılan Bozukbükü’nde yabancı turistlerin gün batımı izlemek için antik kale harabelerine çıktığı bilgisine yer verildi. 

YOĞUN İŞLEYEN BİR LİMAN KENTİ!

Yazıda son olarak  da Fethiye Körfezi tanıtıldı. “Yoğun işleyen bir liman kenti” olarak tanıtımına yer verilen Fethiye için “Tepeler, çam ağaçları, 12 ada ve sayısız limanla çevrili kentte her şeyi bulabilirsiniz” ifadesi kullanıldı.  kullanıldı.

Fahiş kiralar İstanbul dışına sıçradı: Bodrum’da ev kirası 50 bin liraya yaklaştı

Otel fiyatları uçtu, yerli turist tatili çadırda geçirdi!

Fethiye'de 10 yıllığına kiralık dükkanlar! Sakın kaçırmayın!

 


Geri Dön