02 / 05 / 2024

Eğitim merkezi inşaatı Fatih sakinlerinin başına dert oldu!

Eğitim merkezi inşaatı Fatih sakinlerinin başına dert oldu!

Fatih Sulu Bostan Sokak´ta çocuklar için yapılan eğitim merkezinin inşaatı vatandaşların başına dert oldu



İnşaatta bir çivi çakılsa sokak sular altında kalıyor. Vatandaşlar bu suyun nereden geldiğini dahi bilmiyor...

Fatih´in Aksaray Mahallesi´ndeki Sulu Bostan Sokak bitmeyen bir dertle boğuşuyor. İki yıl önce, sokağın sonunda yer alan arsada bir inşaat başlatılmasıyla onların çileleri de başlamış. İnşaat bittiğinde burası çocuklara yönelik bir eğitim merkezi olacak. Ancak bu işin bütün ceremesini sokak sakinleri çekiyor. Sokak adı gibi sular içinde... İnşaatta çakılan her çivi sokaktaki binaları suya boğuyor. Durum öyle bir halde ki sokağın diğer ucundaki apartmanları bile su basıyor. Üstelik bu su bazı dönemlerde korkutucu boyutlara yükseliyor. Vatandaşlar apartmanlarda kokudan duramadıklarını söylüyor. Bodrum katında oturanlar daha da şanssız olduklarını farelerle uğraştıklarını belirtiyorlar. Bazı evlerde duvardan bir şelale gibi sular aktığını anlatıyorlar.

ŞİKAYETTE BULUNMUŞLAR

Sokak sakinlerinin anlattığına göre ilgili merciilere dilekçelerle başvuruları cevapsız kalmış. Telefon açıp bu şikayetlerini tekrar dile getirdiklerindeyse kendilerine bilirkişi olarak bir mühendis yollanmış. Mühendis bazı ölçümler yapıp ilgileneceklerini söylemiş. Ancak sonra gelen kimse olmamış. Sokak sakinleri, bu suyun nereden geldiğini anlamadıklarını belirtiyorlar.

İŞÇİLER ÇALIŞINCA EVİMİ SU BASIYOR

Sabahat Kırtay: Yan arsada iki yıldır inşaat sürüyor. İşçiler orada çalıştıkça benim evimi su basıyor. Ama bu su resmen çeşmeden akan su gibi duvardan akıyor. Bütün gün yerleri siliyorum, evim rutubet içinde. Bu şekilde yaşanmaz. Yetkililere söyledik ama hiçbir şey yapılmadı. Bütün sokak mağdur ama burada en mağdur olan benim. İnşaatın bitişiğinde ve bodrum katında oturuyorum. Üst katlardaki dairelerin duvarları bile su içinde. Bu sorun çözülene kadar orada bir çivi bile çakılmaması gerekiyor.

BU SOKAKTA HERKES MAĞDUR

Özduran Özyener: Bir an önce inşaatın bitmesini istiyoruz. Dilekçeler verdik, gerekli her yere başvurduk ama bir sonuç alamadık. Bu sokakta herkes mağdur durumda. Bir evi su bastığında yan daireler de etkileniyor. Ancak burada daha farklı bir durum var. Karşı apartmanların bodrumları dahi sular içinde. 

EVİMİZDE FARELER ÇIKMAYA BAŞLADI

Sevim Gök: Bu inşaat sokağın son apartmanı. Benim oturduğum apartmansa sokağın başında kalıyor. İnşaat başladığından beri evimi su basıyor. Bazıları bu inşaatın altındaki su kaynağının patlatıldığını söylüyor. Yetkililer de tam açıklama yapmadı, bir çözüm üretmediler. Apartmanda kokudan durulmuyor. Bütün bodrum sular altında, fareler cirit atıyor. Evlerimizden fareler çıkıyor. Artık çözülsün şu sorun.

BELEDİYE BİZİ DİKKATE ALMALI

Mevlüde Tekin: Apartman bodrumu su içinde. Bazı zamanlar su çok yükseliyor. Apartmanda kokudan duramıyoruz. Yazın yine apartman kapısı açık kalıyor ama kışın tam bir felaket yaşıyoruz. Apartmanlarımız tam bir pislik yuvasına döndü. Bu pislik evlerimize de sıçrıyor. Belediye bu şikayetimizi dikkate almalı. Evlerimizde neredeyse yaşayamaz hale geldik.
Nağme AKBAŞ- Melis ADSALAN/Star


Geri Dön