27 / 04 / 2024

Eğitim ödeneği ne kadar? Eğitim ödeneği hesaplara ne zaman yatırılacak?

Eğitim ödeneği ne kadar? Eğitim ödeneği hesaplara ne zaman yatırılacak?

Devlet ihtiyaç sahibi binlerce kişiye destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda eğitim ödeneği kampanyası başlattı. Peki, eğitim ödeneği ne kadar? Eğitim ödeneği hesaplara ne zaman yatırılacak? İşte detaylar...



Eğitim ödeneğinden faydalanmak isteyenler kişiler eğitim ödeneği ne zaman, hangi tarihte yatacak sorusuna yanıt arıyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sağlanan eğitim ödeneğinden ilkokul, ortaokul ve liselerde görev yapan öğretmenler ile okul müdürleri, yardımcılar, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler faydaanabiliyor. Okulların yeni döneme başlamasıyla birlikte eğitim ödeneklerinin ne zaman hesaplara yatacağı gündemde sorgulanmaya devam ediyor.

Eğitim ödeneğinin ne zaman hangi tarihte yatacağının sorusu cevapları sorgulanan konular arasında bulunuyor. Okulların yeni öğretim ve eğitim takvimine başlamasından sonra öğretmenlere ödenen eğitim ödeneği için detaylar merakla sorgulanıyor. 

EĞİTİM ÖDENEĞİ ÖDEMESİ NE ZAMAN?

Ahaber'de yer alan detaylara göre, öğretmen kırtasiye ödeneği 2022 yılının 12 Eylül tarihinden itibaren hesaplara yatırılmaya başlanmıştı.

2023 yılının ödeme takvimi henüz Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulmadı.

Ödemeler hakkında resmi kurum, kuruluş yahut kişilerden açıklamalar gelince haberimiz güncellenecektir.

EĞİTİM ÖDENEĞİ TUTARI NE KADAR?

2022 yılı eğitim ödeneği hakkında şu açıklamada şu ifadeler yer alıyordu;

2022 ve 2023 yıllarını kapsayan 6'ncı Dönem Toplu Sözleşme'nin 'Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme' bölümüne göre, öğretim yılına hazırlık ödeneğinin; 2022'de 1325 TL, 2023'te 1400 TL olarak ödeneceği bildirildi.

Yazıda, Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nda yer alan; öğretim yılına hazırlık ödeneğinin, öğretim yılının başladığı aydan sonra ve birinci dönem ders yılının sonundan önce başlayanlara yüzde 75'i, birinci dönem ders yılından sonra ve ikinci dönem ders yılının sona ermesinden önce göreve başlayanlara yüzde 50'si oranında yapılacağı ifadesi hatırlatıldı.

Öte yandan devlet Şartlı Eğitim Desteği 'de sağlıyor. Bu kapsamda Sosyal güvencesi bulunmayan ve 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi hanelerin çocukların örgün eğitime devam etmeleri ve okulun açık olduğu aylarda 1 ay içerisinde 4 günden fazla devamsızlık yapmamaları durumunda “Şartlı Eğitim Yardımı” ödeme desteği yapılıyor. Ödemeler PTT aracılığı ile öncelikle annelere veriliyor.

Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alıyor! 18 yaşından büyük olanlara müjde! Hemen detaylara bakın!

Türkiye kart geliyor! 81 ilde kullanılacak! Türkiye kart nedir, nereden alınır?

Emlak Konut GYO Yenişehir evleri kura çekimi ne zaman? Emlak Konut GYO-THY Arnavutköy kuralarını bekleyenler dikkat!


Geri Dön