01 / 05 / 2024

12 milyonu aşkın kişi bu tarihi bekliyor! 5 bin TL'lik 29 Ekim ikramiyesi ne zaman yatırılacak? 

12 milyonu aşkın kişi bu tarihi bekliyor! 5 bin TL'lik 29 Ekim ikramiyesi ne zaman yatırılacak? 

12 milyonu aşkın kişinin merakla beklediği 29 Ekim 2023 ikramiyesi geçtiğimiz günlerde yasalaştı. Peki 5 bin TL'lik 29 Ekim ikramiyesi ne zaman yatırılacak, kimler yararlanacak? İşte merak edilen o soruların yanıtları...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmen açıkladığı emeklilere 5 bin TL ikramiye için hazırlanmış olan düzenleme yasalaştı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, 12 milyonu aşkın kişi şimdi merakla ödeme tarihlerini beliyor.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre söz konusu düzenlemenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayından sonra Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, 12 milyonu aşkın kişiye ödemeler verilecek.

Takvim gazetesinde yer alan detaylara göre, bu yılın Kasım ayının ilk yarısı içinde söz konusu ödemelerin yapılması planlanıyor. Yine paylşaılan bilgilere göre, ödeme ile ilgili bilgiler önümüzdeki günlerde açıklanacak.

12 milyonu aşkın kişi bu tarihi bekliyor! 5 bin TL lik 29 Ekim ikramiyesi ne zaman yatırılacak? 

29 EKİM İKRAMİYESİ KİMLERE, NE KADAR ÖDENECEK?

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, çalışmayan tüm emeklilere 5 bin Türk Lirası ödeme yapılacak. Ayrıca sürekli iş göremezlik geliri alanlara gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında, ölüm aylığı ve ölüm geliri dosyalarında da hak sahiplerinin hisseleri oranında ödeme verilecek.

Konu ile ilgili olarak bir örnek vermek gerekirse, aylık oranı yüzde 75 ise 3 bin 750 Türk Lirası, yüzde 50 ise 2 bin 500 Türk Lirası, yüzde 25 ise bin 250 Türk Lirası yatırılacak. Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre, Birden çok dosyadan gelir ve aylık alanlara, en fazla ödemeye imkan sağlayan bir dosya üzerinden ödemeler gerçekleştirilecek.

ÇALIŞAN KRİTERİ İÇİN HANGİ TARİHE BAKILACAK?

Paylaşılan bilgilere göre, 1-31 Ekim 2023 tarihleri arası herhangi bir tarihte sosyal güvenlik destek primine tabi olanlar dahil, çalışması olanlar ya da faaliyette bulunanlar ikramiyeden faydalanamayacak. Ayrıca yine verilen bilgiye göre, emekli olduktan sonra ister SSK'lı isterse Bağ-Kur'lu çalışsın bu durum değişmiyor. Yine verilen bilgiye göre, emekli olduktan sonra kamu kurumunda çalışanlar da bu kapsamda değerlendirilecek.

Başkentte 69 adet arazi satılıyor! Milli Emlak'tan hem yüzde 20 indirim hem 8 taksit fırsatı! 

Malatyalılara müjde! Akçadağ'daki kalıcı konutlar 2024 yılının ilk aylarında teslim edilecek!

Çin’den Türkiye’ye vinç köprüsü!


Geri Dön