21 / 05 / 2024

Eğitim öğretim yardımı kimlere verilir? Eğitim öğretim yardımı ne kadar?

 Eğitim öğretim yardımı kimlere verilir? Eğitim öğretim yardımı ne kadar?

Eğitim öğretim yardımının ne kadar olduğu ve kimlere verildiği merakla araştırılmaktadır. İşte merak edilen o detaylar!



EĞİTİM ÖĞRETİM YARDIMI KİMLERE VERİLİR?

Eğitim öğretim desteğinin alınması için

  • Eğitim ve öğretim yardımı, öğrenimi devam etmelidir,
  • Vazife veya harp malullüğü aylığı alınması halinde,
  • 2330 sayılı Kanun yani; İç güvenlik asayiş kapsamında olanlar için ve 3713 kanunlar kapsamında yani terör kapsamında olanlarda gerçekleşen olaylar nedeniyle aylık ödenen erbaş ve erlerin,
  • 2330 sayılı Kanun uyarınca aylık bağlanan güvenlik korucusu ve siviller,
  • Vazife veya harp malûlü olduğuna karar verilenlerden aylık bağlanmaksızın sınıf veya görev değiştirerek çalışmaya devam edenler ile vazife malullüğü aylıkları göreve girmeleri nedeniyle kesilenler de
  • Terör eyleminin ortaya çıkarılması, etkilerinin azaltılması ya da bertaraf edilmesinin sağlanmasında yardımcı ve faydalı olanlardan bu faaliyetlerinden dolayı hayatını kaybeden, yaralanan veya engelli hâle gelen sivil şehit veya gaziler kendilerine ve çocuklarına bu yardım ödemesinden yararlanabilirler.

EĞİTİM ÖĞRETİM YARDIMI NE KADAR?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Aziz şehitlerimizin çocukları ile harp ve vazife malullerimizin kendilerinin ve çocuklarına 2022-2023 eğitim yardımı ödemelerini bugün başlatıyoruz. Bu bağlamda, ilköğretim için 5 bin 4 lira, ortaöğretim için 7 bin 506 lira, yükseköğretim için 10 bin 8 lira eğitim ve öğretim yardımı yapacağız. Evlatlarımıza, kardeşlerimize başarılarla dolu bir eğitim yılı diliyorum." ifadelerini kullanmıştı. İlköğretim için 5.004 TL, ortaöğretim için 7.506 TL, yükseköğretim için 10.008 TL eğitim ve öğretim yardımı yapılmaktadır.

EV HANIMLARINA PARA YARDIMI YAPILIYOR MU?

Ev hanımları için 1,100 TL yardım, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine destek verilmektedir. Gerekli şartları yerine getiren vatandaşlara 1,100 TL değerindeki yardım parası verilmektedir.

Manavlarda yeni dönem! Sebze ve meyveyi artık böyle alacaksınız! Duyunca inanamayacaksınız!

Borcu olanlara müjde! Artık borcunuz harcınız kalmayacak! Bankalar faizleri peş peşe düşürdü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön