21 / 05 / 2024

Ehliyet yenileme süresi uzatıldı mı? Ehliyet yenilemek için ne yapmam gerek?

Ehliyet yenileme süresi uzatıldı mı? Ehliyet yenilemek için ne yapmam gerek?

Ehliyet yenileme süresinin uzatıldı mı, uzatılmadı mı? bu konuya dair vatandaşların sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar!



EHLİYET YENİLEME SÜRESİ UZATILDI MI?

Ehliyet yenileme süresinin uzatılma kararı, nüfus müdürlüklerinde yaşanan yoğunluğun azaltılması için alındı. Vatandaşlar şimdi de ehliyet yenileme süreci ayrıntıları araştırmaya başlandı.

Peki? Ehliyet yenilemek için ne yapmam gerek? İşte merak edilenler...

EHLİYET YENİLEMEK İÇİN NE YAPMAM GEREK?

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile, 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan eski tip sürücü belgelerinin değiştirme süresinin, 31 Aralık 2022 tarihinden başlayarak 2 yıl süre ile uzatıldığını bildirdi.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada şu açıklamalar yer aldı: "Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 1 Ocak 2016 tarihinde yürürlüğe giren Geçici 10'uncu maddesi 'Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce verilmiş olan ve 2918 sayılı Kanuna göre değiştirilmesi zorunlu olan sürücü belgelerinin değiştirme işlemleri 5 yıl içinde tamamlanır. Gerekmesi halinde bu süre İçişleri Bakanlığınca uzatılabilir' hükmündedir. Bu kapsamda, ülkemizde ve dünyada 2020-2022 yılları arasında pandemi nedeniyle vatandaşlarımızın müracaat edememeleri ve nüfus müdürlüklerinde yaşanan yoğunluğun azaltılması amacıyla 1 Ocak 2016 tarihinden önce düzenlenmiş olan eski tip sürücü belgelerinin değiştirme süresi, Bakanlığımızca 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren 2 yıl süre ile uzatılmıştır"

EHLİYET YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR? EHLİYET YENİLEME KAÇ TL?

Eski tip ehliyetlerin yenisi ile değiştirme işlemi için 15 TL, yeni tip sürücü belgesini yenileyen kişilerin kaybedenlerin ya da çaldıranların ödeyecekleri ücretin ise 345 TL olacağı duyuruldu.

EHLİYET YENİLEME İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

Ehliyet yenilemek için;

  • T.C kimlik belgesi
  • Sürücü Sağlık Raporu
  • Sürücü belgesi, harç bedeli ve vakıf payı
  • 1 adet biyometrik fotoğraf gerekmektedir,
  • Kan grubunu belirten belge
  • Adli Sicil Belgesi alınması gerekir.

Yeni ehliyet alacaklar dikkat! Artık ehliyet fiyatları…

Bakanlık açıkladı! Yetişen 3.400 TL alıyor! İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön