29 / 04 / 2024

GMSİ beyanname verme süresi uzatıldı mı?

GMSİ beyanname verme süresi uzatıldı mı?

GMSİ vergisi beyan esasına göre tespit ediliyor. Bu nedenle tüm vergi mükelleflerinin vergi beyanname döneminde beyanlarını vermiş olmaları gerekiyor. Peki, GMSİ beyanname verme süresi uzatıldı mı?



GMSİ beyanname verme süresi uzatıldı mı?

Gelir Vergisi Kanununa göre, kanunda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı”olarak ifade edilmektedir ve belli koşullarda gelir vergisine tabi tutuluyor. 


Vergi ödemeleri, bir önceki yılda elde edilen kira gelirinin istisna bedelini aşması halinde yapılıyor. Bu sene 2013 yılında elde edilen mesken ve işyeri kiralamalarından elde edilen gelirler için vergi ödenecek.


Kira gelir vergisi (GMSİ) beyan esasına göre tespit ediliyor. Bu nedenle tüm vergi mükelleflerinin vergi beyanname döneminde beyanlarını vermiş olmaları gerekiyor.


2014 yılı vergilendirme dönemi içerisinde beyan süresi 1 Mart itibarıyla başlamıştı. 25 Mart (bugün) akşam mesai bitiminde bitmesi beklenen beyan süresi ile ilgili olarak Maliye Bakanlığı açıklamada bulundu.


Yapılan açıklamaya gmre, GMSİ beyanname verme süresi uzatıldı. Peki, GMSİ beyan verme süresi ne zamana kadar uzatıldı?


GMSİ vergisi beyanname verme zamanı..

GMSİ vergisi beyanname verme zamanı 28 Mart oldu. Açıklamaya göre yoğun iş yükü konusunda Bakanlığa iletilen sorunlar nedeniyle bugün akşama kadar verilmesi gereken gelir vergisi beyannamelerinin verilme süresi, 28 Mart 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar uzatıldı.


Ancak vergi ödemelerine ilişkin herhangi bir uzatma söz konusu değil. En geç 28 Mart'ya beyanda bulunan vergi mükelleflerinin 31 Mart'a kadar vergi borcunu ödemeleri için süresi bulunuyor.


GMSİ nasıl ödenir?

- Vergi  tahsiline yetkili olan banka şubelerine,

- Bağlı bulunulan vergi dairesine,

- Bağlı bulunulan vergi dairesinin bildirilmesi şartı ile herhangi bir vergi dairesine ödenebiliyor.


GMSİ rehberi 2014!


Geri Dön