Genel

Ehliyet yenileme ücreti ne kadar oldu? İşte 2022 ehliyet işlem ve fiyat tarifesi…

Sürücü belgelerini yenilemek isteyenler işlemlerle ilgili detayları merak ediyor. Buna göre sürücü belgesini yenilememiş vatandaşlar, ehliyet için belirtilen gerekli belgeleri toplayarak nüfus müdürlüklerinden başvuru yapmaları gerekiyor.Açıklamada ayrıca, "Eski sürücü belgelerinin değiştirilme süresi Bakanlığımızca 31

Sürücü belgesi yenilemeyi düşünenler için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden bir açıklama geldi. Açıklamada ayrıca, "Eski sürücü belgelerinin değiştirilme süresi Bakanlığımızca 31.12.2022’ye kadar uzatılmıştır." İfadelerine yer verildi. Açıklamada belirtilen süreye kadar vatandaşlar, eski ehliyetlerini kullanabilecekler.


SÜRÜCÜ BELGESİ DEĞİŞİM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?


Ehliyetini yenilemek isteyen sürücüler işlemlerini internet ve çağrı yoluyla yürütebilirler. Alo 199 nüfus müdürlüğü destek hattından Ehliyet Yenileme işlemlerini yürütmek mümkün.
Ehliyet değişim başvurusu için https://randevu.nvi.gov.tr/ adresi üzerinden başvuru yapmak mümkün.


2022 EHLİYET HARÇLARI NE KADAR OLDU?


2022 yılının gelişiyle birlikte birçok şeye zam geldiği gibi ehliyetlere de zam geldi. Buna göre zamlı ehliyet harçları ise, A sınıfı için ehliyet harcı 370 lira 40 kuruş, B sınıfı için ehliyet harcı 1116 lira 90 kuruş oldu. Diğer ehliyet harçları ise 1863 lira 70 kuruş olmuş oldu.
A sınıfı: 370,40 TL
B sınıfı: 1.116,90 TL
Diğer: 1.863,70 TL
 

2022 EHLİYET YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR OLDU?


Ehliyetlerini yenilemek isteyen vatandaşların, kaybedenlerin veya çaldıranların ödeyecekleri ücretler ise şu şekilde oldu: -225+45TL'dir. 


EHLİYET YENİLEME İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR 


Ehliyet yenileme için belirtilmiş olan güncel belgeler aynı zamanda eski tip sürücü belgesini yenilemek için, kimlik bilgilerinde değişiklik nedeniyle değiştirmek için, yıpranma kaynaklı değiştirmek için ve çalıntı ve kayıp kaynaklı durumlardan ötürü değiştirmek isteyenler için de geçerli.
İşte ehliyet yenilemek için gerekli evraklar şu şekilde,
Yeni kimlik kartı veya Pasaport
Kimlik Belgesi (Nüfus Cüzdanı
Güncel sağlık raporu
Eski sürücü belgeniz 
Değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı makbuzu
Adli Sicil Belgesi 
Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan
2 adet biyometrik fotoğraf
Ayrıca Nüfus Müdürlüğü'nde vereceğiniz parmak izi.
Sürücü belgesi