29 / 04 / 2024

Ehliyeti olanlar dikkat! Ehliyetini yenilemeyenleri büyük ceza bekliyor...

Ehliyeti olanlar dikkat! Ehliyetini yenilemeyenleri büyük ceza bekliyor...

Ülkemizde ehliyet sahiplerini çok yakından ilgilendiren önemli bir gelişme kaydedildi. Buna göre, aktarılan haber doğrultusunda geçtiğimiz yılın sonunda bitmesi gereken ehliyet yenileme süresi uzamıştı. Fakat bu süreçte 15 TL ödeme yaparak ehliyetini yenilemeyenleri büyük cezaların beklediği açıklan



Yapılan açıklma kapsamında, ehliyetini 1 Ocak 2016 tarihinden önce alan sürücülerin eski tip ehliyetlerini yeniletmesi lazım. Pandemi sebebi ile önceki sene ertelenen ehliyet yenileme süresi 2024 yılında dolacağıkaydedildi. Bu durumda 15 TL ücret ödeyerek ehliyetini yenilemeyenler ise en az 4 bin 64 TL para cezası ödeyeceği belirtildi.

31 ARALIK 2024’E KADAR UZATILDI 

Ehliyetini yenilemek isteyenler, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü üzerinden yapılacak yenileme işlemlerinin detaylarını merak ediyor. 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan ehliyetler için geçerli olan ehliyet yenileme süresi 31 Aralık 2022 yılında sonra erecektir. Fakat geçen sene İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklama ile bu süre 31 Aralık 2024 yılına kadar uzatıldığı belirtildi.

Ehliyeti olanlar dikkat! Ehliyetini yenilemeyenleri büyük ceza bekliyor...

EHLİYET YENİLEME İŞLEMİ NASIL YAPILACAK?

usakgundem.com'da yer alan habere göre; Ehliyet yenileme işlemi için vatandaşların yapması gerekenler çok basit. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün internet sitesi üzerinden ya da ALO 199 hattı üzerinden kolayca randevu alınabiliyorlar. Evraklarını hazırlayan ve ehliyet yenileme ücretlerini yatıran kişiler için işlemler kısa süre içerisinde bitiyor olacak.

EHLİYETİNİ YENİLEMEYEN YANDI

Buna göre, 2016 tarihinden önce çıkarılan eski tip ehliyeti olanlara ise kötü haber geldi. İletilen süreler arasında ehliyetini yenilemeyenlere ceza kesilecek ve pandemi sebebi ile sürenin uzatıldığı ifade edilirken, vatandaşların en geç 31 Aralık 2024 tarihine kadar ehliyet yenileme işlemlerini yaptırması gerekiyor. Bu kapsamda ehliyetini yenilemeyenleri ise sürücülerin sınıfına uygun olmayan ehliyet kullanma sebebi ile en az 4 bin 64 TL para cezası alacağı ifade ediliyor. Belirtilen ceza miktarı 2023 yılı için geçerlidir. 2024 yılında vergi, harç ve cezalara zam geleceği için bu rakamın önümüzdeki yıl değişeceği tahmin ediliyor. 

EHLİYET YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Ehliyet yenileme ücreti için vatandaşların 13+2 TL ödeme yapması gerekiyor. Ancak kayıp ve çalıntı için 345 TL ödenmesi gerekmektedir.

Ehliyet almak isteyenler dikkat! Ehliyet almanın maliyeti 20 bin lirayı geçecek...

Ehliyet alacaklara kara haber! Yüzde 100 zam kapıda: 2024 yılında 20 bin liraya yükselecek! 

Pasaport ve ehliyet ücretlerine yeni yıl zammı! 2024'te pasaport ve ehliyet ne kadar olacak?


Geri Dön