29 / 04 / 2024

Ehliyet almak isteyenler dikkat! Ehliyet almanın maliyeti 20 bin lirayı geçecek...

Ehliyet almak isteyenler dikkat! Ehliyet almanın maliyeti 20 bin lirayı geçecek...

Yeni yılda ehliyette kurs, harç ve sınav bedellerinin yükseleceği açıklandı. Buna göre, ehliyet almak isteyenler için kurs ücreti ve harçlarla birlikte bu sene yaklaşık 10 bin lira ödeme yaparken, gelecek yıl zamlarla beraber fiyatın 20 bin lirayı geçmesi bekleniyor. İşte haberin ayrıntıları...



Sürekli yaşanan akaryakıt ücretlerindeki artış, eğitmen giderleri ve araç bakım maliyetleri yükselmesi ile birlikte, ehliyet alma maliyetinin ocak ayından sonra iki katına çıkacağı kaydedidldi. Buna göre, ehliyet almak isteyen sürücü adayları sürücü kurslarına ortalama 7 bin 500 TL ödüyor. Bu fiyat, ehliyet harcı ile beraber 10 bin lirayı bulurken 2024 yılında bu ücretin 20 bin lirayı açacağı belirtiliyor. NTV'de yer alan haber kapsamında, sürücü kursu sahibi Ali Toz, günümüzde ehliyet almanın daha da zorlaşacağını dile getirerekk şunları kaydetti; , "Bu sene ehliyet kart parası alınırken yatırılan para 3 bin 260 lira" diye konuştu. Toz, kursların gelecek sene 20 bin liranın üzerine çıkacağını dile getirdi. 

ŞEHİRLERE GÖRE FARKLILIK GÖSTERİYOR

Ehliyet kurslarının ücretleri, valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü ve sürücü kursları tarafından belirlenmektedir. Buna göre, kurs ücretleri illere göre farklılık gösterebiliyor. Yeni yılda A sınıfı sürücü belgesi harcı 1308 liraya yükselecek. Bu rakam B sınıfı sürücü belgesi harçlarında 3 bin 945 lira olarak uygulanacağı belirtilmişti.

EHLİYET NEDİR?

Ehliyet, sözcüğü ile şunlardan biri kastedilmiş olabilir. Sürücü belgesi, Motorlu taşıtları kullanabilmek için gerekli olan belge. Ehliyet (hukuk), Hukukta hak ve borç sahibi olabilme yeterliliği anlamına gelmektedir.

Ehliyet almak isteyenler dikkat! Ehliyet almanın maliyeti 20 bin lirayı geçecek...

ARABA EHLİYET SINIFI NEDİR?

B sınıfı ehliyet otomobil ve kamyonet tipindeki araçların hepsini kapsayan bir ehliyet sınıfı olmaktadır. B sınıfı ehliyetin süresi ise on yıl olarak geçiyor.

EHLİYET ALAN KİŞİYE NE DENİR?

Ehliyet alan kişiye ne denir? gerçekleştirilen sınavlarda başarılı olan adaylar, ikamet ettikleri yerleşimdeki nüfus müdürlükleri aracılığı ile stajyer ehliyetlerine de sahip olabiliyor. Stajyer sürücü belgesi, halk arasında ilk kez ehliyet alan kişilere verilen bir belge olarak nitelendiriliyor.

Arabası olanlara kötü haber! Trafik cezaları, MTV ve ehliyet ücretlerinde gecikme zammı arttı!

Ehliyet alacaklara kara haber! Yüzde 100 zam kapıda: 2024 yılında 20 bin liraya yükselecek! 

Araç ve ehliyet sahipleri dikkat! Ehliyete el koyma trafikten men para cezası 20.342 Türk Lirası

Ehliyet alacaklar şimdi bakın! 2024'te dev zam gelecek: Yeni yılda kaç TL'ye ehliyet alınacak? 


Geri Dön