21 / 05 / 2024

Ekmeğe zam yolda! Yeni fiyatı dudak uçuklattı!

Ekmeğe zam yolda! Yeni fiyatı dudak uçuklattı!

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar ekmeğe zam yapılacağını açıkladı. Aralık ayı itibariyle İstanbul'da ekmek 7,5 TL'den satışa sunulacak. İşte detaylar...



Ekmeğe zam yolda! Yeni fiyatı dudak uçuklattı!

DOĞALGAZ VE ELEKTRİK HER AY 40-50 BİN LİRA GELİYOR

Sözcü'nün haberine göre İstanbul'da ekmeğe zam gelecek. Konuya ilişkin açıklamalar yapan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, "Bize elektriği ve doğalgazı sanayi tipi kullanıyorsunuz deniyor. Doğalgaz ve elektrikte sürekli zam yapılıyor. Şöyle söyleyeyim, her ay 40 bin TL'nin altında doğalgaz, 40-50 binin altında elektrik faturası ödemiyoruz. Güya bunlara engel olacaklardı. Özellikle birinci talebimiz doğalgaz ve elektriğin ev tipine göre fiyatlandırılması" dedi.

DÜKKAN KİRALARI 5 KATINA ÇIKTI

KDV indiriminin bir anlam ifade etmediğigi ve dükkan kiralarınında arttığını ifade eden Kolivar, "Mayacılarla Sanayi Bakanlığı toplantı yapmış, girdilerindeki malın KDV'sini düşürmüşler. Ama 240 TL'ye aldığımız maya 350 TL oldu. Fırıncıyı çok az şey ayakta tutuyor. Örneğin dükkan kiraları 9-10 bin TL'den 50-60 TL'ye çıkmış durumda. Dükkanların kiralarını bir düşünün. Zam yapmayı hiç istemiyoruz, çare arıyoruz" diye belirtti.

Ayrıca en büyük sorunlardan birinin de kapasite sorunu olduğunu kaydeden Kolivar, "10 bin ekmek yapabilecek fırın, aynı işçi, aynı sigorta, aynı kapasiteyle 3 bin ekmek üretebiliyor. Ekmek 5 TL ama İstanbul'da 500 tane üretim izni olmayan fırın var. Ruhsatsızlarla birlikte 1500'e çıkıyor bu rakam. 4 bin fırın var İstanbul'da. Denetim yapılmamasından dolayı haksız rekabet de oluyor" diye belirtti.

BİR EKMEĞİN MALİYETİ 7 LİRA 30 KURUŞ!

Ekmeğin maliyetinin şu anda 7 lira 30 kuruş olduğunu söyleyen Kolivar, "Bu rakam hiç ekstra koymadan, kâr koymadan ortaya çıkan maliyet rakamı" diyor.

Halk Ekmek'in üretimi artırmasından dolayı birçok vatandaşın ve toplu alan yerlerin Halk Ekmek'i tercih ettiğini aktaran Kolivar, 2 ay önce valilik tarafından çağırıldıklarını söyleyerek, "İlçelerde fırıncıların kurduğu dernekler var onlarla da konuştu. Zam yapamazsınız dendi. Oda şikâyet etmişti ama yapacak hiçbir şeyimiz yok. Biz bunu yapmak zorundayız" dedi.

Anneler müjde! Bakan açıkladı: Çocuk destek ödemeleri hesaplara bu ay yatacak! 

Her ay 1250 TL'lik destek hesaplara yatacak! İşte Aile Destek Paketi başvuru ve ödeme tarihleri...


Geri Dön