30 / 04 / 2024

Ekmeğe bir zam daha! Yeni fiyatı dudak uçuklattı!

Ekmeğe bir zam daha! Yeni fiyatı dudak uçuklattı!

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, yakın dönemde 6 liradan satılabileceğini belirtti



Enerji kalemlerindeki fiyat artışından sonra neredeyse 2 ayda bir zamlanan ekmeğe yeni bir zam daha gelmesi gündemde.

Karar Gazetesi'nden Sacide Demir''in imzasını taşıyan habere göre; 210 gramlık ekmek 5 lira 70 kuruşa mal edilirken bu iddiayı öne süren Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, yakın zamanda 6 Türk Lirası'ndan satılabileceğini ifade etti.

Ekmeğe bir zam daha! Yeni fiyatı dudak uçuklattı!

Son bir yılda enerji fiyatlarına yapılan zamlar her şeyin fiyatını ikiye katlarken sanayide kullanılan elektriğe yüzde 50.8, doğalgaza ise yüzde 49.5 zam geldi. Dev enerji zamları sonrası meredeyse iki ayda bir zamlanan ekmek fiyatına maliyet zammının yolda olduğu belirtildi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), sanayide kullanılan elektriğe yüzde 50,8, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) ise yine sanayide kullanılan doğalgaza yüzde 49,5 zam yaptı.

6 liraya satılabilir


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön