28 / 04 / 2024

Elektriğe bir zam daha gelecek mi? EPDK yeni fiyatlandırma dönemindeki kararı açıkladı!

Elektriğe bir zam daha gelecek mi? EPDK yeni fiyatlandırma dönemindeki kararı açıkladı!

Yılbaşında ve Nisan 2022’de yapılan elektrik zamlarının ardından maliyetlerde yaşanan artışlar nedeniyle 1 Haziran’da elektriğe bir zam daha yapılmıştı. Peki yeni yeni fiyatlandırma döneminde bir zam daha gelecek mi? İşte detaylar...



Son zamanlarda peş peşe zam haberleriyle karşı karşıya kalıyoruz. Elektrikte üretim maliyeti ve tarife arasındaki makas ise günden güne artıyor. Yılbaşında ve Nisan 2022’de yapılan elektrik zamlarının ardından maliyetlerde yaşanan artışlar nedeniyle 1 Haziran’da elektriğe bir zam daha yapılmıştı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (EPDK) yapılan son duyuruyla ise fiyat yenileme dönemine girilmesine rağmen zam yapılmadığı açıklandı.

2022’ye girilmesiyle beraber faturalara yüzde 100'ü aşan oranlarda zam yapılırken, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu elektrik fiyatlarına ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada yenileme dönemine rağmen zam yapılmadığı belirtildi.

EPDK'den yapılan açıklamaya göre bugün elektrik tarifelerinin de masaya yatırıldığı bir kurul toplantısı düzenlendi. Açıklamada, kurul toplantısında alınan karar çerçevesinde fiyat yenileme dönemi olmasına rağmen elektrik tarifelerinde herhangi bir değişiklik yapılmadığı ifade edildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön