24 / 05 / 2024

Ekmek fiyatlarına temmuz zammı! 210 gram ekmek ne kadar olacak?

Ekmek fiyatlarına temmuz zammı! 210 gram ekmek ne kadar olacak?

Temmuz ayı zamlı maaşların açıklanmasıyla birlikte birçok ürünün fiyatına da zam gelmeye başladı. Bu kapsamda ekmek fiyatlarının temmuz ayında artması bekleniyor. Peki ekmek ne kadar olacak?



Balcı, un fiyatlarındaki artışı, asgari ücretteki artışı ve işletme giderlerindeki artışı da düşünerek fırıncılar en makul artış seviyesinde kalağına vurgu yaparak, Temmuz ayından itibaren 200 gram ve 210 gram aralığındaki ekmeğin fiyatı 7 ile 7.5 TL arasında olacağını belirtti.

Öte yandan Bursa ve birçok ilde yaşanan ekmek fiyatlarındaki artış, vatandaşları şaşkına çevirdi. Temel gıda maddeleri arasında yer alan ekmek, uzun süredir zam bekleniyordu. Bursa'da ekmek fiyatları, 15 liraya kadar çıktı. 

Ekmek fiyatlarındaki bu artışı Toprak Mahsulleri Ofisi'nin sağladığı desteklerin kaldırılması etkilediği belirtildi. Toprak Mahsulleri Ofisi'nin desteğinin kaldırılmasıyla beraber farklı illerde sırayla zam haberleri gelmeye başladı. Ayrıca un fiyatlarındaki yükseliş ve sürekli yükselen akaryakıt fiyatları da ekmeğin artmasına neden oldu.

 Ekmek fiyatlarına temmuz zammı! 210 gram ekmek ne kadar olacak?

Asgari ücret zammından sonra fiyatların yükselmesi ile birlikte fırıncıların masrafları da arttı. Esnaf bu masrafları ekmeğe yapılan zamlarla karşılanmaya çalışılıyor. Bu sebeple pek çok şehirde ekmeğin fiyatı yavaş yavaş artmaya başladı. Fakat Bursa'da yaşanan ani fiyat artışı, vatandaşlarışaşkına çevirdi.

Bursa'da satılan 400 gram ekmeğin fiyatı 15 liraya yükseldi. İlçelerde ise 200 gram ekmeğin fiyatı 7 lira 50 kuruş olarak belirlendi. Ekmek fiyatlarının yükselmesiyle birlikte poğaça, simit gibi diğer ürünlerin de zam görmesi bekleniyor. Örneğin, 800 gram Trabzon ekmeği 30 liraya satılıyor.

Ayrıca Sözcü'den Gamze Bal'ın haberine göre, Şu an ekmeğe resmi bir zam talebi yok. Ancak, en geç temmuz ayının ortalarında ilgili meclislere ve esnaf odasına yeni zam talebini sunacak olan fırıncılar, 200 gram ekmeğin liradan 7 liraya 240 gram ekmeğin ise 6 liradan 8 liraya çıkmasını talep edecek.

Konut yatırım aracı olmaktan çıkmalı mı? 

Anneler müjde! BİM'de mama sandalyesi 249 TL'ye, ana kucağı bin 299 TL'ye, vantilatör 399 TL'ye düştü!

İstanbul'un bu 5 ilçesine dikkat! Naci Görür tek tek açıkladı ve uyardı: Zeminleri iyi değil!


Geri Dön