30 / 04 / 2024

Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun gündeminde avans krediler var! Avans kredilerinde son dakika gelişmesi!

Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun gündeminde avans krediler var! Avans kredilerinde son dakika gelişmesi!

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) bugün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı. Toplantının gündeminde avans krediler de yer alacağı gelen bilgiler arasında...



Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı başladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplanan kurulun toplantıdan sonra yazılı açıklama yapması bekleniyor. Toplantı gündeminde avans kredilerin de yer alacağı belirtildi.

EKONOMİ KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI!

Saray'da yapılan toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala, Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu nun gündeminde avans krediler var! Avans kredilerinde son dakika gelişmesi!

AVANS KREDİLERDE SON DAKİKA GELİŞMESİ!

Yatırım taahhütlü avans kredileri (YTAK), kurumların dış finansman kullanım kapasitesi ve yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması konularının ele alındığı toplantının ardından yazılı açıklama yapılması bekleniyor.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu nun gündeminde avans krediler var! Avans kredilerinde son dakika gelişmesi!

NAKİT AVANS FAİZLERİ NE KADAR OLDU?

Kredi kartı ve nakit avans faizleri yeniden yükseldi. 1 Eylül’den itibaren geçerli olmak şartıyla kredi kartı kullanımında, azami akdi faiz oranı yüzde 2,81’e, azami gecikme faiz oranı yüzde 3,11’e ve nakit avanslarda ise azami akdi faiz oranı yüzde 3,57’ye, azami gecikme faiz oranı ise yüzde 3,87’ye çıkarıldı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın verilerine göre, 1 Aralık 2022 yılından, 1 Temmuz 2023’e kadar sabit tutulan faiz oranları temmuz ve ağustos aylarında değiştirilmiş ve 1 Ağustos’tan itibaren geçerli olmak koşuluyla kredi kartı kullanımında, azami akdi faiz oranı yüzde 2,13’e, azami gecikme faiz oranı yüzde 2,43’e ve nakit avanslarda ise azami akdi faiz oranı yüzde 2,89’a, azami gecikme faiz oranı ise yüzde 3,19’a çıkarılmıştı.

1 Eylül tarihinden itibaren geçerli olmak şartıyla ise kredi kartı kullanımında, azami akdi faiz oranı yüzde 2,81’e, azami gecikme faiz oranı yüzde 3,11’e ve nakit avanslarda ise azami akdi faiz oranı yüzde 3,57’ye, azami gecikme faiz oranı ise yüzde 3,87’ye çıkarıldı.

Faiz oranları peş peşe değişti! 2 milyon TL konut kredisinin aylık ödeme miktarı ayyuka çıktı! Halkbank, Ziraat, Akbank

Mevduat kazancı fırladı: İşte Akbank, Yapı Kredi, ING... 32-46-92 günlük mevduat kazancı ne kadar?


 


Geri Dön