10 / 05 / 2024

Ekonomide yeni yol haritası açıklandı… Türkiye’yi neler bekliyor? Tek haneli enflasyon hedefi ve daha fazlası…

Ekonomide yeni yol haritası açıklandı… Türkiye’yi neler bekliyor? Tek haneli enflasyon hedefi ve daha fazlası…

Türkiye ekonomisinin 2023-2025 dönemine adına yeni yol haritası niteliği taşıyan Orta Vadeli Program (OVP) Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.



TEK HANELİ ENFLASYON HEDEFİ GERÇEKLEŞECEK Mİ?

Enflasyonun tek haneli seviyelere düşürülmesinin hedeflendiği programda enflasyonun düşürülmesine ilişkin şu ifadelere yer verildi:
"Finansal sistemde tasarrufların artırılması, kaynak dağılımında etkinliğin sağlanması, sermaye piyasalarının geliştirilmesi yoluyla finansmana erişimin kolaylaştırılması ve finansal okuryazarlığın yaygınlaştırılması suretiyle finansal istikrarın desteklenmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca program süresince, iklim değişikliğinin çevresel, sosyal ve ekonomik alandaki çok yönlü etkileri dikkate alınarak ve kalkınma öncelikleri çerçevesinde ekonominin her alanında ve tüm sektörlerde yeşil dönüşüme önem verilecektir. Tarihi yüksek seviyelerine ulaşan istihdam ve işgücünün program döneminde ekonomik aktivitedeki istikrarlı seyir ile artış eğilimini sürdürmesi, aktif işgücü politikaları başta olmak üzere ekonomide gelişen ihtiyaçlara cevap verecek şekilde meslek edindirici, nitelikli istihdam edilebilirliği ve üretkenliği artırıcı politikalarla işgücü potansiyelimizin azami şekilde kullanılması amaçlanmaktadır." Şeklinde belirtildi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön