28 / 10 / 2024

Ekonomideki daralma kamuyu vurdu! Bursa’da, kamu kurumları 588 milyon liralık gayrimenkul satışı için düğmeye bastı!

Ekonomideki daralma kamuyu vurdu! Bursa’da, kamu kurumları 588 milyon liralık gayrimenkul satışı için düğmeye bastı!

Bütçelerindeki açığı kapatmak adına arazi satışına yönelen belediyelere, Milli Emlak da eklenince Bursa’da ihale ile satışı yapılacak taşınmaz sayısı biri 121 konutluk toplu satış olmak üzere 217’ye çıktı.




Son dönemlerde ekonomide yaşanan daralma kamuyu da vurdu. Bursa’da maddi açıdan büyük zorluk çeken pek çok belediye arazi satışını sürdürürken, kentteki Milli Emlak Müdürlükleri de hazinenin ihtiyaç duyduğu geliri elde etmek için sahip olduğu gayrimenkulleri satmak için ihaleye çıktı. Bursa’da çeşitli belediyeler Ekim ayının son 2 günü ve kasım ayının ilk haftasını içeren süreçte toplam 499 milyon 516 bin 294 Türk Lirası muhammen bedele sahip gayrimenkulü satmak için ihale edecek. Yine aynı süreçte Milli Emlak şeflikleri de 88 milyon 349 bin 750 Türk Lirası muhammen bedelli gayrimenkulü satacak. 


Ekonomim’den Ali Şahin imzalı habere göre Bursa’da gerçekleştirilecek olan satışlarda en büyük kalem Yıldırım Belediyesi’ne ait olacak. Yıldırım Belediyesi 30 Ekim tarihinde Mevlana Mahallesi’nde yer alan 3 bloktaki 121 adet taşınmazı toplu şekilde 339 milyon 700 bin 489 Türk Lirası bedelle satacak. Önümüzdeki günlerde Osmangazi Belediyesi de 3 mahallesindeki toplamda 10 taşınmazı 75 milyon 574 bin 805 Türk Lirası bedel karşılığı satılmak üzere ihale edecek. İznik Belediyesi de toplamda 3 mahallede yer alan 5 taşınmaz satışından 18 milyon 186 bin Türk Lirası gelir elde etmeye çalışacak. İlgili dönemde Bursa’da en çok taşınmaz satışını gerçekleştirecek belediye de Yenişehir olacak. Yenişehir Belediyesi 2 mahallede yer alan toplam 39 gayrimenkulü ihale ile satışa çıkaracak. Belediyenin söz konusu bu satışları gerçekleştirmesi halinde kasasına girmesini beklediği rakam da 66 milyon 55 bin Türk Lirası.

Ekonomideki daralma kamuyu vurdu! Bursa’da, kamu kurumları 588 milyon liralık gayrimenkul satışı için düğmeye bastı!


Belediyelerin dışında bu ayın son günlerinde Milli Emlak da Bursa’da gayrimenkul satışı yapacak. Ertuğrulgazi Milli Emlak Müdürlüğü konut vasfındaki toplamda 24 taşınmazı toplam 31 milyon 552 bin Türk Lirası muhammen bedel ile tek tek satacak. Yine aynı dönemde Gemlik Milli Emlak Müdürlüğü 4 mahallede 6 gayrimenkulü toplam 32 milyon 184 bin Türk Lirası muhammen bedelle, Yenişehir Milli Emlak Müdürlüğü de 9 mahallede 12 taşınmazı 24 milyon 613 bin 750 Türk Lirası muhammen bedel ile satılmak üzere ihale edecek. 
Bursa’da, belediye ve Milli Emlak tarafından gerçekleştirilecek olan satışların tamamının gerçekleşmesi halinde elde edilmesi beklenen muhammen bedel de 587 milyon 866 bin 44 Türk Lirası şeklinde olacak.

 

Milli Emlak, İstanbul'un 5 ilçesinde konut ve arsa satıyor! Yüzde 20 indirim ve 8 taksit fırsatıyla! 

Konkordatoya en fazla başvuran sektörler arasında ilk sırada inşaat var!

Asgari ücret için yeni rakam ortaya çıktı! Telaffuz edilen bu rakamı daha önce ne gördünüz ne de duydunuz!


Geri Dön