28 / 04 / 2024

Ekonomik güven endeksi Kasım ayında 95,3 oldu!

Ekonomik güven endeksi Kasım ayında 95,3 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre ekonomik güven endeksi, Kasım ayında aylık bazda yüzde 1,3 geriledi ve 95,3 değerini aldı.



Türkiye İstatistik Kurumu 2023 yılının kasım ayına ilişkin merakla beklenen ekonomik güven endeksi verilerini resmen açıkladı.

Açıklanan rakamlara göre, söz konusu endeks Ekim ayında 96,5 iken Kasım ayında yüzde 1,3 azaldı ve 95,3 oldu.

Yine açıklanan rakamlara göre tüketici güven endeksi ise Kasım ayında aylık bazda yüzde 1,1 artış göstererek 75,5'e çıktı.

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre aynı dönemde reel kesim güven endeksi yüzde 1,3 azaldı ve 103,9'a geriledi.

Ayrıca yine açıklanan rakamlara göre hizmet sektörü güven endeksi yüzde 2,4 düşüşle 110,9 oldu.

Perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 1,9 azalış göstererek, 111,7, inşaat sektörü güven endeksi de yüzde 2,2 artarak 91 değerini aldı.

Peki Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre ekonomik güven endeksi, Ekim ayında ne oldu? Yine Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Ekim ayı ekonomik güven endeksi ne oldu? İşte merak edilen soruların yanıtları veTürkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan ekonomik güven endeksi verileri...

Ekonomik güven endeksi Kasım ayında 95,3 oldu!

TÜİK AÇIKLAMIŞTI EKONOMİK GÜVEN ENDEKSİ EKİM AYINDA YÜZDE 1,2 ARTMIŞTI

Yine Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına ilişkin merakla beklenen ekonomik güven endeksi verilerini de geçtiğimiz ay açıklamıştı. TÜİK tarafından resmi olarak açıklanan söz konusu verilere göre, söz konusu endeks Eylül ayında 95,4 şeklinde iken 2023 yılının Ekim ayında yüzde 1,2 artış gösterdi ve 96,5'e çıkmıştı.

Yine söz konusu konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, geçen aya göre Ekim ayında tüketici güven endeksi yüzde 4,4 yükseliş göstererek, 74,6, reel kesim (imalat sanayisi) güven endeksi yüzde 0,2 oranında artış göstererek, 105,3, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 0,5 oranında artış göstererek 113,6, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 0,9 oranında yükseliş göstererek 89,1, perakende ticaret sektörü güven endeksi de yüzde 3,3 azalış göstererek 113,9 değerini aldı.

Nilüfer Belediyesi'nden ticaret imarlı 3 arsa!

Adra GYO Manisa projesi resmen başlıyor! Şehzadeler'e 628 konutluk yeni proje geliyor!

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri yarın sonra sona eriyor! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön