02 / 05 / 2024

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi için artık şart yok! E-devletten başvurana 1100 TL her ay verilecek!

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi için artık şart yok! E-devletten başvurana 1100 TL her ay verilecek!

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketini için şart aranmıyor! E-devletten başvuran pek çok vatandaşa 1100 TL her ay devlet tarafından verilecek. EİKP yardımı ile ilgili merak edilen detaylar haberimizde yer alıyor...



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi (EİKP) kapsamında maddi sıkıntı yaşayan vatandaşlara destek olmak amacıyla 1.100 TL ödemeler yapmaktadır. Bu ödemeler, iş yeri kapanan, işsiz kalan, yoksul ve bakıma muhtaç vatandaşlara sağlanmaktadır. Bu yardım ödemeleri için 3. faz ödemeleri devam etmektedir ve vatandaşlar e-Devlet üzerinden başvurularını yapabilmektedir.

EİKP ödemeleri, bir şartın kalkmasıyla bu yıl da devam edecektir. Bu destek ödemesinden faydalanmak için maddi sıkıntı yaşayan, işsiz kalan ve bakıma muhtaç olan vatandaşlar başvurularını yapabilirler. Başvurular e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilmektedir.

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi için artık şart yok! E-devletten başvurana 1100 TL her ay verilecek!

EİKP başvuru süreci

Pandemi sürecinde vatandaşların desteklenmesi amacıyla uygulanan EİKP başvurusunda yeni bir gelişme yaşandı. Buna göre, daha önce aylık kazancının maksimum 5000 TL olması şartı bulunan başvuru sürecinde, bu şart kaldırıldı. Artık 5000 TL üzerinde kazanan vatandaşlar da başvuru yaparak ödemeden yararlanabilecekler.

EİKP başvurusundan yararlanabilecek vatandaşlar arasında 4A kamu işçileri, İŞKUR kısa çalışma ödeneğinden yararlananlar, 4C maddesindeki 5510 sayılı kanunun kapsadığı memurlar, işsizlik ödeneğinden faydalananlar ve SGK’dan maaş alan emekliler bulunuyor. Bu kapsamda olan vatandaşlar, pandemi sosyal destek 3. faz ödemelerine başvuruda bulunarak destekten faydalanabilecekler.

Hükümetin sunduğu 3. faz ödemelerinden faydalanmak isteyen vatandaşlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardımları gibi e-Devlet kanalı üzerinden başvuruda bulunabilirler. Başvurular, http://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti linkinden kolayca yapılabilir. Başvuru formundaki tüm bilgilerin doğru ve eksiksiz doldurulmasından sonra, başvuru sonuçları e-Devlet üzerinden öğrenilebilir. Olumlu ya da olumsuz sonuçlar, vatandaşların e-Devlet hesaplarına yansıtılacaktır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön