05 / 05 / 2024

Ekonomik kriz icraları patlattı, bir senede yüzde 59,4 yükseldi...

Ekonomik kriz icraları patlattı, bir senede yüzde 59,4 yükseldi...

Yüksek enflasyon nedeni ile yükselen fiyatlar vatandaşı kredi kartlarına ve bireysel kredilere yönlendirirken bankalarında alacakları bir o kadar yükselmeye başladığı kaydedildi. Buna göre, bankalar tarafından tahsil edilmesi gereken tutar 8-15 Aralık haftasında 5,6 milyar lira daha yükselerek 2 tri



CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, 1 Ocak- 22 Aralık 2023 tarihleri arasında icra dairelerine gelen yeni dosya sayısının geçen senenin yineaynı dönemine oranla yüzde 59,4 oranında yükselerek 13 milyon 369 bine ulaştığını kaydetti.

Aynı haftada tüketici kredilerinde 1,2 milyar liralık düşüş, kredi kartı borç bakiyesinde ise 6,9 milyar liralık artış gerçekleşti. CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, "Yılbaşından bu zamana kadar  ise tüketici kredileri yüzde 36,1 oranında yükselerek 1 trilyon 525 milyar liraya, kredi kartı borç bakiyesi de  yüzde 141,2 oranında yükselerek 1 trilyon 94 milyar liraya kadar çıktı." dedi.

 Ekonomik kriz icraları patlattı, bir senede yüzde 59,4 yükseldi...

85 MİLYAR TL'LİK BORÇ

Buna göre, bankaların zamanında tahsil edilemediği  zamanda  icra takibine aldıkları kişilerden  olan alacakları ise söz konusu haftada 1 milyar liraya yakın yükselerek 45,4 milyar liraya çıktı.” diyen CHP’li vekil, “Yılbaşından beri ise 15,1 milyar liralık yükseliş yaşandı. Merkez Bankasının hazırladığı Finansal İstikrar Raporu kapsamında , varlık yönetim firmalarının kontrolünde ise 41 milyar liralık batık tüketici kredisi alacağı bulunmaktadır. Dolayısı ile vatandaşların faizleri ve icra masrafları hariç 84 milyar liraya yakın icralık kredi borcu bulunmaktadır.  Bu arada vatandaşların TOKİ’ye de 59 milyar liralık taksitli konut borcu bulunuyor” dedi.

DOSYA SAYISI 13,4 MİLYONA ÇIKTI

CHP’li Arpacı, icra dairelerinde dosyaların yığıldığını ifade ederek, “1 Ocak- 22 Aralık 2023 tarihleri arasında icra dairelerine gelen yeni dosya sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 59,4 oranında artarak 13 milyon 369 bini buldu. İcra dairelerine bu yıl geçen yıla göre 4 milyon 981 bin daha fazla yeni dosya geldi. Aynı dönemde, aboneliklerden kaynaklanan icradaki bazı alacaklardan yasayla vazgeçilmesinin de etkisiyle 15 milyon 24 bin dosya da ya sonuçlandırıldı ya da işlemden kaldırıldı. Dolayısıyla UYAP üzerinden açılan ve icra dairelerinde derdest bulunan dosya sayısı 22 Aralık itibariyle 21 milyon 569 bin oldu” ifade etti.

SGK’nın icra dosyası 7 yılda 6 milyonu aştı! 782 bin araca haciz kondu!

Borcunu ödeyemeyenler dikkat! O limitin altında borcu olanların icra dosyaları siliniyor!

KYK ve icra borçları, enflasyon, kira...! Ceza affında tarih netleşti

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön