02 / 05 / 2024

Ekonominin yeni patronu Mehmet Şimşek, Hafize Gaye Erkan ile bir araya geldi!

Ekonominin yeni patronu Mehmet Şimşek, Hafize Gaye Erkan ile bir araya geldi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası başkanlığı için düşündüğü Hafize Gaye Erkan ile görüşme yaptı. Erkan'ın, kısa süre içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşmesi bekleniyor.



CDS PUANI 498’E GERİLEDİ

Seçim öncesindeki belirsizlikler nedeniyle 700’lere kadar yükselen CDS puanı nihayet düşüşe geçti. Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanı olacağına yönelik beklentilerle önce 598 puana gelen CDS, Şimşek’in bakanlık koltuğuna oturması ile birlikte 500 baz puanın da altına gerileyerek 498 puana indi. Şimşek dün bakanlık koltuğuna oturduktan ekonominin normalleşeceğine dikkat çekerek, “Türkiye’nin rasyonel zemine dönmekten başka şansı kalmamıştır” ifadelerini kullanmıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön