27 / 04 / 2024

Ekonomist Hatice Kolçak açıkladı! Ev fiyatları fırlayacak, ev alacaklar geç kalmasın!

Ekonomist Hatice Kolçak açıkladı! Ev fiyatları fırlayacak, ev alacaklar geç kalmasın!

Ekonomiye dair yaptığı yorumları ile sık sık gündeme gelen ekonomist Hatice Kolçak, bu kez de ev fiyatları ile ilgili olarak yaptığı  çarpıcı açıklamalar ile gündemdeki yerini korudu. Bu süreçte, ev alacaklara seslenen uzman isim Kolçak, fiyatların yine fırlayacağının altını çizdi.



Günümüzde yatırımcıların sürekli ve yakından takip ettiği ekonomist Hatice Kolçak, piyasaya ilişkin analizlerini paylaşmayı sürdürmeye devam ediyor. Yapılan analizlerde altından dolara kadar her alanda bilgilerini aktarmaya devam eden uzman isim bu kez “alım fırsatı” diyerek konut piyasasına ilişkin değerlendirmelerini paylaştı. Buna göre, konut fiyatlarının fırlayan acı döneme dikkati çeken Kolçak, ev almak isteyenleri özellikle uyardı.

SEÇİM SONRASINA ÇOK DİKKAT EDELİM 

Elips Haber'den Deniz Dalgıç'ın haberine göre, ekonomist Hatice Kolçak, yerel seçimlerden sonra konut fiyatlarında meydana gelecek değişimlere ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Halihazırda konut fiyatlarında gerilemenin devam ettiğini bildiren Kolçak, Merkez Bankası’nın ocak ayı konut fiyat endeksine değinerek, konut fiyatlarında gözle görülür bir gerileme olduğunu da kaydetti.

Öte yandan Kolçak, senenin ilk yarısında Merkez Bankası politika faizinin yüksek oranda olacağını kaydederek ilk 6 ay için bir faiz indirimi beklemediğini açıkladı. Faizlerin yüksek kaldığı sürece konut fiyatlarının da düşüşe devam edeceğini söyleyen uzman isim, “2024 senesi konut fiyat değişimine baktığımız zaman bu düşüşler ile ev sahibi olacaklar için bir alım fırsatı yaratıyor” diye ifade etti.

Ekonomist Hatice Kolçak açıkladı! Ev fiyatları fırlayacak, ev alacaklar geç kalmasın!

O TARİHE KADAR FIRSATI DEĞERLENDİRİN

Tarih vererek açıklamalarına devam eden Kolçak, 2.020 4 Haziran ayına dikkati çekti ve o tarihe kadar evi olmayanlar ve ev alacaklar için bir fırsat döneminde olduğumuzu söyledi. Haziran ayına kadar alım fırsatını nedenini de ifade eden uzman isim, piyasada hem satıcıların hem de müteahhitlerin konutlarını satmaya çalıştıklarını belirterek kolay kolay sağlamadıkları için şu an yeni fırsatların doğduğunu kaydetti.

Konut almak isteyenlerin yeni trendi: Eski ve metruk evler! Fiyatları 600 bin liradan başlıyor!

Yüksek konut fiyatlarına bakın nasıl çözüm buldular: Kapış kapış gidiyor!

Ev fiyatları dolar bazında yüzde 7'ye kadar geriledi: Konutta yaz sonu fırsat olabilir!

Konutta yeterli arz yok: Talep artarsa, fiyatlar yine katlanır!

Türkiye'deki ev fiyatları ile yurt dışını karşılaştırmak doğru mu? İstanbul'da emlak gerçekten pahalı mı?


Geri Dön