29 / 04 / 2024

Ekonomist Kaan Sarıaydın’dan altın fiyatlarıyla ilgili şoke eden açıklama! Fiyat verdi, bunu görmesi imkansız

Ekonomist Kaan Sarıaydın’dan altın fiyatlarıyla ilgili şoke eden açıklama! Fiyat verdi, bunu görmesi imkansız

Uzun yıllar yurt dışında menkul kıymetler alanında çalışan ekonomist Kaan Sarıaydın altın fiyatlarıyla ilgili çarpıcı değerlendirmeler yaptı.



“DOLARI BESLİYORSUNUZ”

Paranın küresel piyasada tek bir tanımı vardır; para eşittir borç demektir! Yani parası olan herkes borçludur. Bu durum ilk olarak sadece üretilen parayla sistematik bir şekilde işlerken sonradan olmayan parayla yani krediyle devreye girdi. Bu defa borçlanmalar tüm dünyada olmayan parayla işlev gördü. Tüm dünyada para demek borç demektir. Olmayan para verildi ve olmayan parayla borçlandırılmalar yapıldı. Düşünün bir defa bankaya gidiyorsunuz kredi çekiyorsunuz ve daha para hesabınıza yatmadan borç tahsili yapılıyor. Sonrasında aldığınız ama olmayan paraya bir de faiz ekleniyor. Bu şekilde küresel ekonomide havuzun tek sahibi olan doları besliyorsunuz. Tabi bu tüm dünya için geçerli. 

“ALTIN MEVCUT RAKAMLARIN ÇOK ÜSTÜNE ÇIKAMAYACAK”

Bu durum altında emtianın kendisi için çok bir ivme kazandırmayacaktır. Parada başka, altında başka olmayan para paraya değer kattı, doları besledi yıllarca ama olmayan altın rezervleri sınırlı bir portalda olan altın için aynı değil. Olabilecek en güçlü seviyesinde altın ve bu ivmeyi çok fazla yukarıda görmek imkânsız. Tabi ki stabil bir artış sergilenir ama bu durumda ülkelerin kripto paraları devreye girinceye kadar devam eder. Sonrasında altın güçlü bir reaksiyon göstermez. Ben yine şu anki mevcut rakamların çok üstüne çıkacağını tahmin etmiyorum.

Ekonomist Kaan Sarıaydın’dan altın fiyatlarıyla ilgili şoke eden açıklama! Fiyat verdi, bunu görmesi imkansız

EDİTÖR NOTU: Bu haber 24 Haziran 2022 tarihinde saat 02:07’de yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 17,36 Türk Lirası, euro 18,27 Türk Lirası, altının gramı ise 1.018 Türk Lirası değerinde.

Piyasa Kahini İslam Memiş’ten altın fiyatlarıyla ilgili altın yatırımcısını şaşırtan tahmin

Milyonlarca memuru sevindiren haber! Hazine Bakanı memura ne kadar zam yapılacağını açıkladı

Yüz binlerce avukatı ilgilendiren karar Resmi Gazete’de yayımlandı! Hangi imkanlardan yararlanılacak

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön