28 / 04 / 2024

Ekonomistler uyardı: Ülkede resesyon riski artıyor

Ekonomistler uyardı: Ülkede resesyon riski artıyor

Ekonomistlere göre, İngiltere'de son dönemde açıklanan verilerin ve öncü sektör göstergelerinin giderek zayıflaması ülke ekonomisinin resesyona gireceğiyle ilgili endişelerin çoğalmasına neden oldu.



İngiltere ekonomisinde son dönemde açıklanan verilerin ve öncü sektör göstergelerinin zayıflaması, ülkenin resesyona gireceğine ilişkin endişeleri artırdı. Özellikle konut fiyatlarında yaşanan sert düşüş ve imalat sanayi göstergelerindeki olumsuz tablo, ekonomistlerin tedirginlik duymasına neden oluyor.

Bugün yapılan açıklamada, ülkede konut fiyatlarının temmuz ayında yüzde 3,8 azalarak son 14 yılın en sert düşüşünü kaydettiği belirtildi. Bu durum, konut sektöründe durgunluğun arttığına işaret ediyor ve hane halklarının ekonomik aktivitedeki düşüşten etkilendiğini gösteriyor.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s, ülkede imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi'nin (PMI) temmuzda bir önceki aya göre 46,5'ten 45,3'e düşmesine ilişkin değerlendirmesinde, imalat sektörünün daralmaya devam ettiğini ve üretim çıktısı, istihdam ve yeni siparişlerdeki daralmanın hızlandığını bildirdi. Bu durum, ülkedeki üretim sektöründeki zorlukların ve küresel ekonomik aktivitedeki yavaşlamanın etkilerini yansıtıyor.

Alianz Başekonomisti Mohamed El-Erian, halkın artan konut kredilerinin ve şirketlerin yüksek borçlanma maliyetlerinin ülke ekonomisini olumsuz yönde etkilediğini ve küresel aktivitenin de bu duruma yardımcı olmadığını belirtti. El-Erian, "Evet, gerçekten resesyona girme riskimiz var." şeklinde konuştu.

RSM İngiltere ekonomisti Thomas Pugh, İngiliz ekonomisinin gelecek yılın başında resesyona girebileceği tahmininde bulundu. Yüksek politika faizlerinin reel ekonomiyi olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Pugh, çekirdek enflasyonun hedefine düşürülemeyeceği ve çalışanların ücretlerinin enflasyon seviyesinin altında kaldığına dikkat çekti.

İngiliz Perakendeciler Birliği (Make UK) tarafından yapılan açıklamada ise endüstriyel strateji eksikliğinin İngiliz fabrikalarının üretimini etkilediği vurgulandı. Endüstrinin anemik büyümeye doğru kaydığı ve durgunlukla karşı karşıya kalma riski altında olduğu ifade edildi.

Önde gelen analistler, İngiltere Merkez Bankası'nın politika faizini artırması ve bu yılın sonunda ya da gelecek yılın başında ekonominin resesyona girmesi ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorlar.

Ekonomistler, ülkedeki ekonomik zorlukların aşılması ve resesyon riskinin azaltılması için alınacak tedbirlerin önemli olduğunu vurgularken, siyasi ve ekonomik karar alıcıların sorunları çözmek adına adımlar atmalarının gerekliliğine dikkat çekiyorlar.

Suya bir kez daha zam geldi! Damacananın fiyatı uçuşa geçti; Tam 30 TL birden yükseldi

Bir zam haberi daha; Damacana su fiyatları değişti! İşte 19 litrelik damacanın yeni fiyatı

Milyonları ilgilendiriyor! Zamlardan o da nasibini aldı! PTT'ye gidenler gördükleri tabloya şaştı kaldı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön