18 / 05 / 2024

Ekonomistlerden korkutan açıklama: ‘Dolarda karaborsa fiyatı ortaya çıktı!’

Ekonomistlerden korkutan açıklama: ‘Dolarda karaborsa fiyatı ortaya çıktı!’

Dolarda makas açıldı. Merkez Bankası dolar kurunu 19.41 olarak belirlerken, Kapalıçarşı’da kur 20.60 TL’yi geçti. Ekonomistler, “Dolarda karaborsa fiyatı ortaya çıktı” şeklinde açıklama yaptı.



"DÖRT FARKLI FİYAT VAR"

Dr. Mahfi Eğilmez de konuya ilişkin blog’unda paylaştığı yazıda “Piyasada arz ve talebe göre meydana gelmesi gereken fiyatlara müdahale edildiği zaman karaborsa fiyatı denilen bir olgu oluşur. Esasında karaborsa fiyatı denilen fiyat, piyasa fiyatıdır” dedi.

Ekonomistlerden korkutan açıklama: ‘Dolarda karaborsa fiyatı ortaya çıktı!’

Dr. Eğilmez, yanlış faiz politikasına dikkat çekti.

Şirketlere ve tüzel kişilere getirilen döviz alım miktarı kısıtlamasını anımsatan Doç. Dr. Evren Bolgün ise “Saat 13’ten sonra bankalardan fiyat verilmiyordu. Bunun sonucunda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın açıkladığı fiyat, bankalardan verilen fiyat, mobil bankacılıkta gösterilen fiyat ve Kapalıçarşı’daki fiyat olmak üzere dört çeşit döviz fiyatı oluştu piyasada. Nisanın başından itibaren Türkiye’de çoklu kur sistemine geçildi” şeklinde konuştu.

Bunun yanı sıra, Merkez Bankası’nın ısrarıyla bankalarda makasın açılmasını değerlendiren Bolgün, bu farkın yüzde 5’i geçtiğini seçim süreci olmasa bunun yüzde 10’u bulabileceğini söyleyerek şöyle dedi: “Hem dövizi hem faizi hem piyasayı kontrol etmek istersen patlarsın.”

Ramazan ayında 39 ürünün 30’una zam geldi!

Tarım ve Orman Bakanlığı sürpriz personel alımı! Çok sayıda personel alınacak!

ŞOK’ta bayram indirimi başladı! Konsantre yumuşatıcı 32 TL, sıvı deterjan 40 TL, bebek bakım örtüsü 35 TL...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön