04 / 05 / 2024

Ekrem Demirtaş: Kruvaziyer limanıyla yılda 2 milyon yolcuya ulaşacağız!

Ekrem Demirtaş: Kruvaziyer limanıyla yılda 2 milyon yolcuya ulaşacağız!

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, kruvaziyer turizmde devamlı ilerleyen İzmir'in daha da fazla gelişme göstermesi için yolculardan ve şirketlerden gelen şikayetlerin çözülüp, taleplerin değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.




Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir'in tüm dünya kruvaziyer sektöründe sağlam bir yeri olduğunu, iki yıl üst üste Avrupa'nın en iyi kruvaziyer destinasyonu seçilen kentin aynı ödüle aday olduğunu kaydetti.


Kruvaziyer turizminde hedeflerinin yeni yapılacak kruvaziyer limanıyla yılda 2 milyon yolcuya ulaşmak olduğuna değinen Demirtaş, ancak yeni limanın inşasına henüz başlanamadığını hatırlattı.


İZMİR İÇİN ADIMLAR


Gemi şirketlerinden, turistlerden, gemi personelinden alınan şikayetleri çözememenin memnuniyetsizliğini yaşadıklarına işaret eden Demirtaş, açıklamasında şunları kaydetti: 'Engelli turistleri taşımaya yönelik araçlar, yol ve hizmetler çok yetersiz. Böyle olunca İzmir'i gezerken zevk almak yerine tam bir işkenceye dönen bu turlar, engelli turistleri mutlu etmiyor. Turistler liman içinde sadece bir ATM bulunmasından, döviz bürosu ile eczane bulunmamasından şikayet ediyor. Tüm modern kruvaziyer limanlarında gemi personeli için vakit geçirebilecekleri ayrı bir yer tahsis edilir, İzmir'de bu yok. Yolcu gemilerine binecek turistler için havalimanlarındaki gibi bir kapalı bir biniş terminali bir türlü hizmete sokulamadı. Sıcak havada iklimlendirme sistemi de yetersiz kalıyor.'


Demirtaş, üstü açık otobüslerin Karşıyaka'da olması, tarihi Asansör ve Kadifekale'nin de tur rotasında bulunması yönünde talepler olduğunu kaydetti.


Yeni Şafak


Geri Dön