03 / 07 / 2024

Ekrem Demirtaş: Kruvaziyer turizmi için birlikte hareket etmeliyiz!

Ekrem Demirtaş: Kruvaziyer turizmi için birlikte hareket etmeliyiz!

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Hopa'dan gelen heyete Türkiye 'nin kruvaziyer turizminden daha fazla pay alabilmesi için limanların birlikte çalışması gerektiğini söyledi



Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, Meclis Başkanı Metin Karaman, Hopaport Genel Müdürü Meriç Burçin Özer, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri'nden oluşan heyet,  İzmir  Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti. 


Demirtaş, Hopa'dan gelen heyete "Mart ayında Miami'de birlikte tanıtım yapalım" önerisini getirdi. Türkiye'nin kruvaziyer turizminden daha fazla pay alabilmesi için limanların birlikte çalışma yapması gerektiğini belirten Demirtaş, "Özellikle Karadeniz keşfedilmemiş bir yer. Bu potansiyelin değerlendirilebilmesi için işbirliği ile ortak tanıtım yapmalıyız" dedi. 


DESTEK VERMEYE HAZIRIZ 

Türkiye Kruvaziyer Platformu kurarak, liman ve iskeleleri bir çatı altında topladıklarını belirten Demirtaş, "Gerçek potansiyelin değerlendirileceği bir başarı istiyorsak, limanları tek tek değil, bir bütün olarak kruvaziyer turizmine açmak lazım. Kuzey'deki istikrarsızlık ve Ukrayna'nın durumu nedeniyle Karadeniz'i programlarına alan şirketler, 2016'ya ertelediler. Ama Hopa'nın bu konuda şansı var. Şehir ve doğa turizmi ön plana çıkmaya başladı. Gemiyle gelen yolcular için kara turlarının da düzenlenmesi gerekiyor. 

Hopa'ya bu konuda destek vermeye hazırız" dedi. Akyürek de kruvaziyer turizminde İzmir'in tecrübelerinden faydalanmak istediklerini söyledi. 

Habertürk Egeli 


Geri Dön