27 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece’nin imar planları için harekete geçti!

Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece’nin imar planları için harekete geçti!

Büyükçekmece’ye gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, senelerdir çıkmayan imar planları için harekete geçti.



Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün, 2018'de İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edilen fakat bugüne kadar onaylanmayan imar planları için başlattığı seferberliğe İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’dan da destek geldi.

“Ortak Masa” toplantısı kapsamında Büyükçekmece’ye gelen Başkan Ekrem İmamoğlu, senelerdir çıkmayan imar planları sebebiyle mağduriyet yaşayan bölgelerden Celaliye mahallesinde vatandaşlarla buluştu.

“En büyük talebimiz imar planları”

Celaliyeli vatandaşlara hitap eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün konuyla ilgili olarak, “Başta Celaliye, Kumburgaz, Güzelce, Tepecik, Türkoba imar planlarımız olmak üzere ulaşımdan spor salonlarına ne varsa tamamını Ekrem Başkanımıza arz ettik. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızdan en büyük talebimiz şehrimizdeki bu plan sorununun bitirilmesidir. Çünkü önümüzde deprem var. Celaliye, Kamiloba ve Kumburgaz sahillerinde taş taş üzerinde kalmaz. Olacak deprem 5 kilometre karşımızda Silivri çanağında. Ekrem başkanımızda bizimle aynı hassasiyette” dedi.

“Talimat verdim çok hızlı bir şekilde bu konuya eğilecekler”

Başkan Ekrem İmamoğlu konuyla ilgili olarak, “Celaliye’nin özel bir noktası var. Bizim için bu plan sorunu gerçekten yıllardır insanların canını acıtıyor. “Hasan Başkan bu problem insanları yordu” dedi. Bizde arkadaşlarımıza talimat verdik ve çok hızlı bir şekilde sürece bu konuya eğilecekler. Gerçekten sahilimiz çok güzel. Sahile ayrı bir önem vermek istiyoruz. Bu konuda endişeniz olmasın. Hasan Başkan, burada oturan insanların mezarlıkla ilgili sorunundan bahsetti. O konuya da hassas bir şekilde eğileceğiz. Bir köye özel karar alma şansımız yok ama bu köyün insanlarının daha öncelikli ve özellikli bu tarz yerlerde rezerv alanlar oluşturması konusunda daire başkanımıza talimat vereceğim” dedi.

 

Hasan Akgün'den 2019 Yılı Yatırım Programı ve Değerlendirme Çalıştayı!


Geri Dön