29 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu, Hisar Üstü Konağı'nı başkanlık köşküne dönüştürüyor iddiası!

Ekrem İmamoğlu, Hisar Üstü Konağı'nı başkanlık köşküne dönüştürüyor iddiası!

İBB meclisinde AKP'li meclis üyesi Hüseyin Coşgun'dan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında şok bir iddia gündeme getirildi. Coşgun, İmamoğlu için Rumelihisarı'nda bulunan "Hisar Üstü Konağı"nın amacı dışında kullanılarak köşke çevrildiğini iddia etti.



İBB meclisinde AKP'li meclis üyesi Hüseyin Coşgun'dan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında şok bir iddia gündeme getirildi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde (İBB) konuşan AK Partili Meclis üyesi Hüseyin Coşgun, Rumelihisarı'nda bulunan "Hisar Üstü Konağı"nın, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için amacı dışında kullanılarak köşke çevrildiğini iddia etti.

Yenikapı Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde Meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında toplanan Mecliste, Rumelihisarı’nda belediyeye himayesinde bulunan yapıtın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na konut yapılması konuşuldu.

AK Partili Sarıyer Meclis Üyesi Hüseyin Coşgun, sunduğu soru önergesinde, "Hisar Üstü Konağı" olan yapının köşke çevrildiğini iddia etti. İBB Başkanı'nın, Florya’da bulunan tahsisli lojmanı kullanmak yerine Boğaz’da tarihi bir yapıyı amacı dışında kullanıldığını ifade eden Coşkun, koruma altındaki kültür varlığının tamir ve tadilatının Anıtlar Kurulu'nun denetimin de olduğunun altını çizdi.

Ekrem İmamoğlu, Hisar Üstü Konağı nı başkanlık köşküne dönüştürüyor iddiası!

"Hisar Üstü Konağı"nın konuta dönüştürülmesinde yapılan masraflara yönelik sorular da soran Coşgun, şunları ifade etti:

"Hisar Üstü Konağı olarak bilinen koruma altındaki konağın, başkanlık köşküne dönüştürülmek için bütün restorasyon ve renovasyona toplam 200 milyonu aşan bir harcama yapıldığı doğru mudur? Toplamda söz konusu Boğaz’a nazır köşk için ne kadar masrafı yapılmıştır? Restorasyon ve renovasyon yapılması için ilgili koruma kurullarından ruhsat ve izin alınmış mıdır? Alınmışsa, bu ruhsatın tarih ve numarası nedir? Yüksek bedeller harcanarak ikamet amaçlı köşke çevrilen bu taşınmaz için, kamulaştırma amacı dışında kullanıldığı gerekçesi ile iade davası açılması halinde İBB başkanının buna karşı yaklaşımı ne olacaktır?"

Harcamaların tasarruf çağrılarıyla uyuşmadığını söyleyen MHP Grup Başkanvekili Volkan Yılmaz, "Her fırsatta tasarruf denilirken kendinize, ailenize, böyle bir yer yapmayı kendisini sosyal demokrat olarak gören arkadaşların savunmayacağını düşünüyordum. Ancak buradaki tavırlardan görüyorum ki canhıraş bir şekilde savunuyorlar." diye konuştu.

İBB'nin 2022 bütçesi 43.6 milyar TL!


Geri Dön