28 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu: HIZRAY, İstanbul'a hayırlı olsun! HIZRAY hangi duraklardan geçecek? 

Ekrem İmamoğlu: HIZRAY, İstanbul'a hayırlı olsun! HIZRAY hangi duraklardan geçecek? 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'u kuzeyden birbirine bağlayacak HIZRAY için hazırlıkların tamamlandığını, onay beklendiğini açıkladı. Peki HIZRAY hangi duraklardan geçecek?



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, https://twitter.com/ekrem_imamoglu resmi X sosyal medya hesabından İstanbul'un en büyük ulaşım projesinin hazır olduğunu açıkladı. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, söz konusu paylaşımında "İyi çalıştık, İstanbul'u kuzeyden birbirine bağlayacak, entegre, çok işlevli bir metro hattını projelendirdik, gerekli onayların verilmesiyle hızla yapımına başlayacağız. HIZRAY, İstanbul'a hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu: HIZRAY, İstanbul a hayırlı olsun! HIZRAY hangi duraklardan geçecek? 

Çevreyi de koruyacak olan HIZRAY projesinin bütçesi 5 milyar Euro olarak açıklandı. HIZRAY, İstanbul'un kuzeyindeki kentleşme baskısını kontrol altında tutacak. 

HIZRAY projesi, 75 kiolometrelik güzergahta hayata geçirilecek ve 13 istasyonu bulunacak. Sabiha Gökçen Havalimanı ile Beylikdüzü arasında hayata geçirilecek olan HIZRAY, ülkenin en büyük kent içi raylı sistem projesi olacak. 

Proje ile Sabiha Gökçen Havalimanı ile Beylikdüzü arası 50 dakikaya düşecek. 

Ekrem İmamoğlu: HIZRAY, İstanbul a hayırlı olsun! HIZRAY hangi duraklardan geçecek? 

İstanbul Havalimanı, Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nı birbirine bağlayacak olan HIZRAY projesinden tüm sistemlere aktarma yapılabilecek. Projenin deprem anında da ana lojistik bir koridor olarak kullanılabilmesi planlanıyor. 

HIZRAY'da boğaz geçisi tek tüp tünelle sağlanacak. 1.580 metrelik deniz geçisi denizin altından 390 metre derinlikten yapılacak. Ortalama 80 km/saat hızla gitmesi planlanan projenin günde ortalama 1.5 milyon yolcuya hizmet vermesi öngörülüyor. 

Ekrem İmamoğlu: HIZRAY, İstanbul a hayırlı olsun! HIZRAY hangi duraklardan geçecek? 

HIZRAY HANGİ DURAKLARDAN GEÇECEK? HIZRAY'DA HANGİ İSTASYONLAR VAR? 

  1. Sabiha Gökçen Havalimanı,
  2. Kurtköy, 
  3. Sancaktepe,
  4. Mevlana,
  5. Finans Merkezi,
  6. Ümraniye,
  7. 4. Levent, 
  8. Kağıthane,
  9. Otogar,
  10. Kirazlı,
  11. Halkalı,
  12. Nazım Hikmet, 
  13. Beylikdüzü. 

HIZRAY, Avrupa ve Anadolu yakasındaki mevcut ve yapımı devam eden metro hatlarını doğu-batı ekseninde birbirine bağlayarak, mevcut metro hatları arası yolcu transferini en kısa ve kolay şekilde sağlayacak. 

BİM 15 Mart 2024 aktüel Ürünler kataloğunu yayımladı! Yarın BİM'de seçili birçok üründe indirim fırsatı sunuluyor!

Tüketici kredileri uçtu! Borçlar 1 trilyon 595 milyar TL'ye ulaştı!

Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı'nda hem kiralar yükseldi, hem kentsel dönüşüm arttı! 


Geri Dön