29 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul, Marmara için önemli bir mesele!

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul, Marmara için önemli bir mesele!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Marmara Denizi'nde meydana gelen ve gündemde tartışmalara neden olan müsilaj (deniz salyası) kabusu konusunun değerlendirildiği etkinlikte Kanal İstanbul projesiyle ilgili konuştu.



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Marmara Denizi'nde meydana gelen ve gündemde tartışmalara neden olan müsilaj (deniz salyası) kabusu konusunun değerlendirildiği etkinliğe katıldı.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Marmara Belediyeler Birliği tarafından Kocaeli'nde özel bir otelde gerçekleştirilen “Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Toplantısı”, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yönetiminde yapıldı. 

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul, Marmara için önemli bir mesele!

Toplantıda, Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Bakan Kurum ilk konuşmaları gerçekleştiren isimler oldu.

Toplantıda söz alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “değerli” olarak nitelediği toplantının öneminin altını çizdi. “Buradan sağlanan başlangıç adımlarının takip edilmesi, sonuca erişilmesi, açıkçası burada bulunan herkesin başarısı olacaktır” dedi. Kanal İstanbul'la ilgili açıklamalarda bulunan Ekrem İmamoğlu, şunları kaydetti:

- Kanal İstanbul meselesi, Marmara için önemli bir meseledir. Bunun da ayrı bir dosya olarak incelenmesi, bilimsel olarak bakılması gerekir. Su disiplini açısından, bu projenin hiçbir aşamasında ben, bilim insanlarından sağlıklı bir cevap alamadım. Benim açımdan söylüyorum; ben, alamadım.

- Siz almışsanız; dinlemek isteriz. Yani su disiplini açısından ama yeraltı su kaynakları ama Karadeniz – Marmara Denizi ilişkisi ama bahsedeceği tanımlarla Marmara Denizi'ne edeceği etki açısından, etkiler üzerinden, ben, sağlıklı cevabı alamadım. Bu konunun da aydınlatılması şarttır diye düşünüyorum. Çünkü yaşadığımız atık vs. yönetilemeyen veya makus seviyede yönetemediğimiz tüm meselelerin daha ötesinde, bir riski barındırdığını ifade eden bilim insanları var.

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul, Marmara için önemli bir mesele!

- Bunun; en bağımsız bir temelde, masada tartışılmasının, konuşulmasının şart olduğunu düşünüyorum. Bu tür hayati meselelerin, farklı farklı masalarda değil, ortak bir masada konuşulması gerekir. Çağırdığınız ve davet ettiğiniz her yere geliriz. Lütfen bu konuda da bizi çağırın; oturalım, konuşalım.

- Aydınlanmamız gerekiyorsa, biz aydınlanalım. Bizim elimizdeki bilgileri, size anlatalım. Bu sürecin kamuoyu vicdanında cevap bulması şarttır. Dolayısıyla bu meselenin, orta ve uzun vadede de İstanbul değil sadece, bütün Marmara'yı ilgilendirdiğini düşünüyorum. 

Adil Karaismailoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması!

Kanal İstanbul için geri sayım başladı!


Geri Dön