10 / 05 / 2024

Ekrem İmamoğlu olası bir depremde İstanbul’da ağır hasar alacak bina sayısını açıkladı!

Ekrem İmamoğlu olası bir depremde İstanbul’da ağır hasar alacak bina sayısını açıkladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olası büyük depremde İstanbul'da ağır hasar alması mümkün olan olası bina sayısının yaklaşık olarak 90 bin olduğunu söyledi.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu söz konusu panelde İstanbul’da ağır hasar alacak bina sayısını da açıkladı. Peki İstanbul'da yaşanacak büyük bir depremde kaç bina ağır hasar alacak?

Açıklamasında Kahramanmaraş depreminin milat olması gerektiğini söyleyen Ekrem İmamoğlu, "1999 depremi için de aynı şeyleri söyledik, milat olacak dedik ama olamadı." dedi.

"Eğri oturalım, doğru konuşalım gerekli adımları atamadık." diyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, üzerinden 24 yıl geçmesine rağmen gerekli tedbirleri alamadıklarını söyledi. 

Ekrem İmamoğlu olası bir depremde İstanbul’da ağır hasar alacak bina sayısını açıkladı!

Eğer o gün bu düzenlemeler yapılmış olsaydı en az 50 bin insanın öldüğü depremlerde bu denli insanımızı kaybetmeyeceğimizi söyleyen Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da ağır hasar alacak bina sayısını da açıkladı.

İBB Başkanı İmamoğlu açıklamasında İstanbul'da yalnızca bina güçlendirmesi için gereken kaynağın en iyimser hesaplamalarla büyükşehir belediyesinin yaklaşık 5 yıllık bütçesi kadar olduğunu söyleyerek, "İstanbul’da ağır hasar alması mümkün olan olası olan bina sayısı yaklaşık 90 bin." dedi.

Japon deprem uzmanı Marmara'daki tehlikeli yerleri peş peşe açıkladı! Bu 4 yerde 7.5 büyüklüğünde deprem olabilir! 

Deprem bölgesinde yeni sel riski var mı? Prof. Dr. Orhan Şen tek tek açıkladı!

İstanbul'da peş peş 7 büyüklüğünde 2 deprem olabilir! Prof. Dr. Naci Görür açıkladı: Fay hattı tek seferde mi kırılacak?


Geri Dön