05 / 05 / 2024

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul depremi açıklaması! Megakentte 90 binden fazla bina... Son dakika! 

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul depremi açıklaması! Megakentte 90 binden fazla bina... Son dakika! 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul depremi açıklaması! Megakentte 90 binden fazla bina... Son dakika! 



T24'te yer alan habere göre; Geç organize olmanın ya da istenilen nitelikte, düzeyde, sistemde bir karşılık bulamamanın kayıpların olduğunu dile getiren Ekrem İmamoğlu, "Bugün dahi bir ziyaret esnasında bir sevindirici haber almayı başarmıştı arkadaşlarımızı. Yaklaşık 580'e doğru giden hayat kurtarmış bir ekipten almıştık bu haberi" ifadelerini kullandı. 

Diğer bölgelere de ellerinden geldiğince katkıda bulunmaya çalıştıklarını dile getiren İmamoğlu, "Hataylı hemşehrilerimizin yanında olma gayreti içindeyiz" dedi. 

Ekrem İmamoğlu ndan İstanbul depremi açıklaması! Megakentte 90 binden fazla bina... Son dakika! 

İSTANBUL'DA 90 BİNDEN FAZLA BİNA

Gazeteci Barış Pehlivan'ın, beklenen büyük Marmara depremine dikkat çekerek yönelttiği "Biz İstanbullular geceleri rahat uyuyabilir miyiz?" sorusunu da yanıtlayan İBB Ekrem İmamoğlu, "Keşke buradan tüm İstanbullulara gece rahat uyuyun diyebilsem" diye konuşu. 

Konuyla ilgili "İstanbul 99 depremiyle derinden hissetti ve yaşadı. O an itibarıyla 23-24 yıla doğru gidiyor artık, bu sene Ağustos ayında 24 yıl olacak. 24 yıldır depremin İstanbul için ne ifade ettiğini biliyor ve o tarihten bu yana da defalarca atılan adımlar, çizilen yol haritaları konuşuldu, hayata geçirildi, lağvedildi" açıklamasında bulunan Ekrem İmamoğlu, bugün gelinen noktalarda, ilk yapılan şeylerden birinin var olan deprem raporlarını İBB tarafından yapılmış raporları incelemek, onlardaki bulguları tekrar analiz etmek ve bunun üzerinden nasıl bir yol haritasını İstanbul'a çizebiliriz, gelecek stratejisi olarak ortaya koyabiliriz diye çalışmalar yapmak olduğuna dikkat çekti. 

"Sağlam bir deprem çalıştayı yapmış olduğumuzu düşünüyorum. Ortak masa toplantılarıyla analizlerimizi yoğunlaştırdık" diye konuşan İmamoğlu, İstanbul'un 21 senede hak ettiği derecede yol alamadığının altını çizdi ve bu hızla devam ettiği takdirde İstanbul'un komple yenilendirilmesi ya da güçlendirilmesi için 100 seneye ihtiyaç olduğunu belirtti. 

Ekrem İmamoğlu ndan İstanbul depremi açıklaması! Megakentte 90 binden fazla bina... Son dakika! 

Ekrem İmamoğlu, "100 yıl sonra zaten yeniden yapılması gereken birçok noktası olacak İstanbul'un. Biz yaptığımız araştırmalarla yüksek hasarlı, yıkılmak üzere olan 90 binin üzerinde bina olduğunu tahminini kamuoyuyla da paylaştık" açıklamasında bulundu ve bu konuda arayışların devam ettiğini dile getirdi. 

İmamoğlu konu ile ilgili açıklamasını "Doğru teknolojiyle yapılan hiçbir yapı insanın hayatına mal olmaz, belki hasar alır ama hayatına mal olmaz" ifadelerini kullanarak sonlandırdı.

Altın fiyatları yerle bir oldu! Elinde 1 gram bile altını olanlar acil bakın! 13 Şubat 2023 canlı altın fiyatları

Migros'ta taze, donuk piliç, hindi ürünlerinde yüzde 25 indirim! Bonfile 70, pirzola 55 TL! 13 Şubat 2023 fiyat listesi

Aile Bakanlığı Şubat 2023 müjdelerini resmen tek tek duyurdu! Hesaplara tam 4 bin 336 lira yatırıldı! Aman kaçırmayın

 


Geri Dön