27 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul projesi çıkışı!

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul projesi çıkışı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Kanal İstanbul projesinde sona gelindi. Uluslararası ihaleye çıkacağız” açıklamasına ilişkin “Çok net ifade edeyim ki; ‘son’ tanımı doğru. Kanal İstanbul’un sonu gelmiştir. Çünkü, yapılmayacaktır" dedi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İzmit Belediyesi, KİPTAŞ eliyle “Afet Odaklı Sosyal Konut” üretmek için adım attı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, projenin gerçekleştirileceği Arızlı Mahallesi'nde İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile buluştu.

Sözcü'de yer alan habere göre; İmamoğlu, Kaplan ve KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt birlikte projenin temelinin atılacağı araziyi gezdikten sonra İzmit Belediyesi'ne gitti. Meclis Salonu'nda gazetecilerin sorularını cevaplayan İmamoğlu'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kanal İstanbul projesinde sona gelindi. Uluslararası ihaleye çıkacağız” açıklaması soruldu.

“PROJE OLARAK SONUNUN GELMESİNİ İSTİYORUZ”

İmamoğlu, şunları kaydetti:

- Açıklamayı yolda okudum. Çok net ifade edeyim ki; ‘son' tanımı doğru. Kanal İstanbul'un sonu gelmiştir. Çünkü, yapılmayacaktır.

- Vatandaşımızın nezdinde de sonu gelmiştir, dünyanın itibarlı finans kuruluşlarının, itibarlı yapı firmalarının nezdinde de sonu gelmiş bir projedir.

- Biz, onun proje olarak sonunun gelmesini istiyoruz. Niçin? Çünkü; İstanbul'un sonu gelmesin diye, İstanbul'un geleceği kurtulsun diye. Bu yöndeki faaliyetlerimiz devam edecek.

DEPREME DİKKAT ÇEKTİ

İmamoğlu, proje ile ilgili yaptığı açıklamada deprem sorununa ilişkin de konuştu. Depremin hem İstanbul'un hem Kocaeli'nin öncelikli sorunu olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: 

- Özellikle burada, deprem adına atılacak her adımda, kentsel dönüşümden bu tarz sosyal konut üretimine varıncaya kadar ve başka konularda da her zaman iyi iletişimde olmak zorunluluğumuz var. Bunu geliştireceğiz.

- Ve inşallah hem İzmit'i hem İstanbul'u ve yakın coğrafyayı, depremden en az etkilenecek sağlam bir yapıya büründürmenin adımlarını hep birlikte atacağız. Bu konuda bakanlıkla da diyaloglarımız sürüyor.

- Bu, gerçekten siyaset üstü bir mesele; milli bir mesele. Ben, hatta bağımsızlık sorunu gibi de büyütüyorum meseleyi, ki bu gerçekten de öyle.

Kanal İstanbul projesinde ihale aşamasına gelindi!

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Kanal İstanbul soruşturması çıkışı!

Deprem ivmesi hesaplandı, tsunami riski yok!

Kanal İstanbul'a neden itiraz ediliyor?


Geri Dön