29 / 04 / 2024

Elazığ Çevrimtaş Köyü baştan inşa edilecek!

Elazığ Çevrimtaş Köyü baştan inşa edilecek!

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremden en çok etkilenen depremin merkez üssü olan Sivrice ilçesinin Çevrimtaş Köyü oldu...



Çevrimtaş Köyü'nde buluan evlerin hepsi depremde yıkıldı. 50 hanelik köyde deprem sırasında 2 vatandaş yaşamını yitirdi.

Sabah'tan Uğur Yıldırım'ın haberine göre; Elazığ'da meydana gelen depremde en çok etkilenen Çevimtaş Köyü oldu. Köyde bulunan evlerin tamamı yıkıldı. Jandarma birlikleri köydeki enkazın kaldırılması ve güvenliğin sağlanması için ilk günden beri çalışmalarına devam ediyor. Depremin ardından köy tamamen boşaltıldı.

Enkaza dönen evlerinden eşyalarını çıkarmak için bekleyen köy halkından Ramazan Enik, "Evde oturuyorduk. Daha sonra bir gürültü oldu. Çocuklar bağırmaya başladı. Baktım ki, altımızdaki taban kayıyor kendimizi zar zor dışarı attık. O an etrafıma bakınca köyün son halini gördüm. Evler yıkılmıştı. Köyde 12 kişi vardı. Enkazda bulunanlar yardım istiyordu. Onları çıkarmaya çalıştık" diye konuştu.

KURUM O KÖYÜ ZİYARET ETTİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da dün depremin vurduğu Çevrimtaş'ı ziyaret etti. Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin ile birlikte askeri helikopterle köye gelen Bakan Kurum yetkililerden bilgi aldı. Kurum, tek katlı evlerle köyün baştan inşa edileceğini söyledi.

YIKILANLAR 1990'DAN KALMA

Elazığ'da depremde yıkılan ve ağır hasar gören binaların 90'lı yıllarda yapıldığı tespit edildi. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, kent merkezinde yıkılan binaların yapım yıllarının eski olduğunu söyledi. Şerifoğulları, son dönemde yapılan binalarda ilk incelemeler sonucu hasar olmadığını belirterek, incelemelerin sürdüğünü, kesin sonuçların bir süre sonra tespit edileceğini dile getirdi.

Elazığ'da yıkılan Aykent apartmanıyla ilgili şok iddia!

 


 


Geri Dön