16 / 05 / 2024

Elazığ Sanayi Evleri Sitesi'nde 450 bin TL'ye icradan 3 daire!

Elazığ Sanayi Evleri Sitesi'nde 450 bin TL'ye icradan 3 daire!

T.C. Elazığ 3. İcra Müdürlüğü, Elazığ ili merkez ilçesi Sürsürü mahallesindeki Sanayi Evleri Sitesi'ndeki 3 daireyi toplam 450 bin TL'den ayrı ayrı satışa çıkardı. Satış, 28 Ağustos 2012 Salı günü gerçekleştirilecek



Verilen ilan şöyle;


T.C. ELAZIĞ 3. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ

DOSYA NO: 2010/3141 ÖRNEK NO: 27

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satışına karar verilen taşınmazların cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

1-TAPU KAYDI: ELAZIĞ İLİ MERKEZ İLÇESİ, SÜRSÜRÜ MAH. 1150 ADA, 1 PARSEL, A2 BLOK,

3.KAT, 7 NOLU BAĞIMSIZ BÖLÜM.

ÖZELLİKLERİ: Mesken vasıflı, kat mülkiyetli tam hissedir. Arsa pay/paydası: 1/80 dir. Taşınmazın beyan hanesinde "15/02/2012 tarihli rapora göre, bu bağımsız bölümün/bloğun projede belirlenen bağımsız bölüm numarası/blok numarası ile fiili kullanımı uyumsuzdur' şerhi bulunmakta olup, bu şerh ile birlikte satılacaktır. Gayrimenkul 'Alaşehir Mah. Ulubey Sokak, Sanayi Evleri Sitesi C2 blok No: 14 Elazığ" adresindedir. Gayrimenkulun yer aldığı bine BA karkas 5 katlı kaloriferli asansörlü bir bina olup, yıpranma payı % 15 civarındadır. Apartman dairesi 1 salon, 3 oda, mutfak, banyo ve wc den ibaret olup, net kullanım alanı 121 m2 inşaat alanı toplamı ise 140 m2 civarındadır. Tapu kayıtlarında A2 blok bağımsız bölüm no: 7 de mesken maliki site içerisindeki A2 blok, 3. kat no: 7 de oturmakta fiilen A2 blok C2 blok ile yer değiştirmiş şekilde olduğu tesbit edilmiştir. A2 blok Ataşehir Mah. Kırklar Sokak No: 8 de yer almaktadır. Gayrimenkul şehrimizin yeni yeni gelişen ve revaçta olan bir bölgesinde yer almaktadır. Gayrimenkul şehrimizin gözde yerleşim birimlerinin bulunduğu bir konumda olup, şehir merkezine ve ticari alanlara uzak bir konumdadır.

İMAR DURUMU: Blok nizam 5 kat yapılaşmaya izinli konut alanındadır.

SATIŞ SAATİ: 10:30 10:35 ARASI MUHAMMEN BEDELİ: 125.000,00-TL

2-TAPU KAYDI: ELAZIĞ İLİ MERKEZ İLÇESİ, İZZETPAŞA MAH. 385 ADA, 57 PARSEL, B BLOK,

4.KAT, 11 NOLU BAĞIMSIZ BÖLÜM.

ÖZELLİKLERİ: Mesken vasıflı, kat itrifaklı, tam hissedir. Arsa pay/paydası: 6/206 dır. Taşınmaz ‘Yeni Mah. Geçer sokak. Çağrı Apt. No: 19 Elazığ kt adresindedir. Taşınmazın yer aldığı bina 8 kat BA karkas kaloriferli ve asansörlü bir bina olup, yıpranma payı % 20 dir. Apartman dairesi 1 salon, 3 oda, mutfak, banyo ve wc den ibaret olup, net kullanım alanı 129 m3, inşaat alanı ise 140 m2 civarındadır. Taşınmaz şehrimizin merkezi ve işler bir mekanında yer almakta olup, ticari alanlar ile iç içedir.

İMAR DURUMU: Bitişik nizam 8 kat kapılaşmaya izinli konut alanındadır.

SATIŞ SAATİ: 10:45 10:50 ARASI MUHAMMEN BEDELİ: 110.000,00 -TL

3-TAPU KAYDI: ELAZİĞ İLİ MERKEZ İLÇESİ, SÜRSÜRÜ MAH. 71 ADA, 94 PARSEL, B BLOK,

4. KAT, 9 NOLU BAĞIMSIZ BÖLÜM.

ÖZELİLKLERİ: Dubleks mesken vasıflı, kat mülkiyetli tam hissedir. Arsa pay/paydası: 6/67 dir. Taşınmaz “Cumhuriyet Mah. Vakur Sokak, Vakur Apt. B blok, No: 30 Elazığ" adresindedir. Taşınmazın yer aldığı bina BA karkas 5 katlı, kaloriferli asansörlü bir bina olup, yıpranma payı % 10 dur. Apartman dairesi normal katta 1 salon, 4 oda, mutfak, banyo ve wc den ibaret olup, teras katta ise 3 oda, duş, wc ve teras balkonu bulunmaktadır. Apartman dairesi normal katta net kullanım alanı 198 m2, dubleks kısımda ise 70 m2 olup, toplam net kullanım alanı 268 m2 toplam inşaat alanı ise 300 m2 civarındadır. Taşınmaz şehrimizin yeni yeni gelişen ve revaçta olan bir bölgesinde yer almaktadır. Apartman dairesinin ıslak zeminleri karo seramik kaplı, diğer mekanlar ise laminat parke kaplıdır.

İMAR DURUMU: Ayrık nizam 5 kat yapılaşmaya izinli konut alanındadır.

SATIŞ SAATİ: 11:00 11:05 ARASI MUHAMMEN BEDELİ: 215.000,00-TL

Yukarıda özellikleri belirtilen taşınmazların satışına karar verilmiş olup, satış şartları aşağıdaki gibidir. Satış Şartları:

1-Satış 28/08/2012 günü belirtilen saatlerde Satış Odası, Bodrum 1. Kat. Adliye Sarayı-Elazığ Adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 07/09/2012 günü aynı yer ve saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacakları toplamını, satış ve paylaştırma giderlerini geçmesi ve artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması lazımdır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve iflas Kanunun 133. maddesi gereğince ihale kararı kaldırılır. Alıcı tarafından yatırılan % 20 teminat akçesi taşınmazın tekrar satışa çıkarılmasından dolayı iki ihale arasından doğacak fark ve faiz ve zararlara karşılık olmak üzere alıkonulur, iki ihale arasındaki farktan ve % 10 faizden alıcı ve kefilleri mes'ul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir. Bundan başka ihale Damga Vergisi, Tapu Alım Harcı, K.D.V ve taşınmaz teslim giderleri alıcıya ait olacaktır. Tapu Satım Harcı, Tellaliye Bedeli ve birikmiş emlak vergisi satış bedelinden ödenecektir.

3-ipotek sahibi alacaklılarda diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını, özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde Dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için Dairede açık olup, gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilir.

5-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

6-iş bu ilan tapu kaydında kayıtlı ancak adresi mevcut olmayan yahut kayıtlı adresine çıkartılan tebligatlar bila tebliğ dönen alakadarlara İİK. 127. Maddesi gereğince tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur.

(İİK. M. 126)

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

*: Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64’e karşılık gelmektedir.

(www.bik.gov.tr)


İlan için tıklayın!


Geri Dön