28 / 04 / 2024

Elazığ, Sivrice deprem konutlarıyla modern bir görünüme kavuştu!

Elazığ, Sivrice deprem konutlarıyla modern bir görünüme kavuştu!

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Sivrice hayata geçirilen depreme dayanıklı konut ve iş yerleriyle modern bir görünüme sahip oldu.



Elazığ'da geçen yıl 24 Ocak'ta yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Sivrice hayata geçirilen depreme dayanıklı konut ve iş yerleriyle modern bir görünüme sahip oldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Merkez üssü Sivrice olan, 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 41 kişinin yaşamını yitirdiği 6,8 büyüklüğündeki depremden sonra konutları yıkılan ya da ağır hasar gören depremzedelerin yaralarının sarılması, konut ihtiyacının karşılanması amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından başlatılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Elazığ'da toplamda 23 bin 677 konut, 2 bin 515 köy evi ve 302 ahır hayata geçiren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 15 bin konut ve iş yerinin yapım çalışmaları tamamlandı.

Sivrice'de de depremzedeler için güvenli konutlar hayata geçirmeye devam eden TOKİ, 2 ve 3 katlı 305 konut, 86 iş yeri ile 2 caminin yapım çalışmalarını 15 ayda tamamladı.

Elazığ, Sivrice deprem konutlarıyla modern bir görünüme kavuştu!

"Sivrice alt ve üst yapısıyla yenilendi"

Sivrice Kaymakamı Yunus Emre Vural, Anadolu Ajansı muhabirine, 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan depremin ilçede çok büyük bir yıkıma sebep olduğunu kaydetti.

Depremden sonra Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Sivrice Gölbaşı Mahallesi'nin kentsel dönüşüm alanı ilan edildiğini kaydeden Kaymakam Emre Vural, "Bu karar ile ilçemizde yıkımlara başlandı. Yaklaşık 15 ay içerisinde görmüş olduğunuz 305 ev, 86 iş yeri ve 2 caminin yapımı tamamlanmış oldu." diye konuştu.

Kaymakam Emre Vural, yakın zamanda konutları hak sahiplerine teslim edeceklerini kaydederek, şöyle konuştu:

"Sivrice alt ve üst yapısıyla tamamen yenilenen bir ilçe oldu. Sosyal donatıları, parklar, açık ve kapalı otoparklar ile oyun alanlarıyla ilçemiz çok güzel bir görünüme kavuştu. Sivrice Elazığ'ın en turistik bölgesi olmakla beraber son haliyle gerçekten çok güzel bir görüntüye kavuştu. Evlerimiz güvenli şekilde, 2 ve 3 katlı inşa edildi. Bu da Sivrice'nin fay hattı üzerinde olması sebebiyle yapıldı. İlk testimizi yaşadığımız depremlerde verdik, herhangi bir çatlama olmadı. Bu sağlam evlerle deprem korkusu yerini huzur, güven ve mutlu bir yaşama bırakacak."

Elazığ, Sivrice deprem konutlarıyla modern bir görünüme kavuştu!

Belediye Başkanı Turgay Gündoğan da konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, depremden sonra ilçede eski ve dayanıksız konutların yıkılıp, yerine sağlam konutların inşa edildiğini kaydetti.

Zorlu bir süreç yaşadıklarını ancak sonunda depreme dayanıklı konutların ortaya çıktığını belirten Başkan Turgay Gündoğan, şunları söyledi:

"TOKİ farklı mimarisiyle yeni bir ilçe yaptı. Konutlarımız bitti. Kısa süre sonra anahtar teslimleri yapılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Klasik bina yapılarından ziyade 2 ve 3 kat, bağımsız girişlere sahip, kendine özgü bir mimarisi olan ve Sivrice'ye yakışan yapılar. İlçemiz bu yapılarla farklı bir boyuta geçti. Sivrice artık ilin, bölgenin en güzel ilçelerinden biri olmaya aday. Turizm bölgesine de yakışır bir ilçe oldu."

Yapılan konutlarda hak sahibi olan Vedat Yetik, depremden sonra yaşadıkları mahallenin kentsel dönüşüm alanına girdiğini dile getirerek, şunları söyledi: "Yıkılan evlerin yerine devletimiz sağ olsun güvenli ve güzel evler inşa etti. Allah devletimizden razı olsun, bu güvenli evlerde oturacağı. Örnek evleri gezdim, gayet güzel olmuş. Doğalgazlı, göl manzaralı, çevresi temiz, sosyal donatıları olan konutlar yapılmış." 

Malatya'da 393 deprem konutu sahiplerine teslim edildi!


Geri Dön