27 / 04 / 2024

TOKİ, İzmir'i modern bir görünüme kavuşturuyor!

TOKİ, İzmir'i modern bir görünüme kavuşturuyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), gecekondu ve kaçak yapılaşmanın en yoğun olduğu iller arasında bulunan Ege'nin İncisi İzmir'i, kentsel dönüşüm projeleriyle modern görünüme kavuşturuyor.




TOKİ, İzmir'in merkezinde yer alan Kadifekale ve Karsıka'da kentsel dönüşüm uygulayarak, modern bir görünüm sağlayacak. Kadifekale'deki kentsel dönüşümle tarihi doku ortaya çıkarılacak. 


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), gecekondu ve kaçak yapılaşmanın en yoğun olduğu iller arasında bulunan İzmir'i, kentsel dönüşüm projeleriyle modern görünüme kavuşturuyor. İzmir'in merkezinde bulunan tarihi Kadifekale ve Karşıyaka'da uygulanan kentsel dönüşüm projesiyle şehrin merkezi yeni bir görünüme kavuştu. İdare, Aliağa, Bayındır, Torbalı ve Tire ilçelerinde de kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirecek. TOKİ, Bakanlar Kurulu kararları ile 'Afete Maruz Bölge' ilan edilen ve Konak Belediyesi sınırları içindeki İmariye, Ondokuz Mayıs, Vezirağa, Hasan Özdemir, Yeşildere, Kosova, 1. Kadriye, Altay Mahallelerini kısmen kapsayan 'Kadifekale heyelan bölgesini' çarpık yapılardan temizledi. İdare, kentsel dönüşüm uygulanan alanın afet bölgesi olması nedeniyle hak sahipleri için Uzundere'de 3 bin 80 konut inşa etti.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nce gerçekleştirilen uzlaşma görüşmelerinde hak sahiplerine bu konutlardan verildi. Tarihsel doku ortaya çıktı Kentsel dönüşüm projesiyle geçmişi M.Ö. 4.Yüzyıl'a dayanan Kadifekale, tarihi dokusu ortaya çıkarılarak turizm açısından önemli bir merkez haline getirildi. 


TİRE'DE BİN 122 KONUT TOKİ

 Tire Belediyesi ile imzaladığı protokol çerçevesinde 12.5 hektarlık alanda kentsel dönüşüm projesini hayata gecirecek. Kentsel dönüşüm ve gelişim alanında yaklaşık 462 adet hak sahibi bulunuyor. Proje kapsamında bin 122 konut ile 78 bağımsız işyeri planlanıyor. TOKİ, Bayındır'a bağlı Hatay ve Yenice Mahalleleri'nde de toplam 4.5 hektarlık alanda kentsel dönüşüm uygulayacak. Yaklaşık 100 yapının dönüşüme tabi tutulacağı proje kapsamında Hatay Mahallesi'nde 128, Yenice Mahallesinde 176 olmak üzere toplam 304 konut yapılması planlanıyor. TOKİ, Torbalı Belediyesi ile imzaladığı protokol kapsamında 17 hektarlık alanda 555 konut insa edecek. 

boşaltılan yaklaşık 41 hektar İzmirliler'in hizmetine sunulmak üzere rekreasyon çalışmaları başlatıldı. TOKİ, Karşıyaka örnekköy'de de kentsel dönüşüm ve gelişim projesi kapsamında 808 konut inşa etti. Çevre düzenlemesiyle birlikte tamamlanan konutlar hak sahiplerine teslim edildi. TOKİ, Aliağa Belediyesi ile imzaladığı protokol kapsamında, Aliağa ilçesine bağlı Yenimahalle'de gecekondulaşmayı önlemek ve dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmak amacıyla kentsel dönüşüm projesi uygulayacak. Proje kapsamında 316 adet konut planlandı. Alanda imar plam çalışması ve mülkiyet devir işlemleri devam ediyor. Projenin tamamlanmasıyla Aliağa ilçesi modern bir görünüme kavuşacak.


Star


Geri Dön