03 / 05 / 2024

Elazığ Sivrice'ye arıtma tesisi yapılacak!

Elazığ Sivrice'ye arıtma tesisi yapılacak!

Sivrice Kaymakamı Cengiz Erdem, Hazar Arıtma Tesisi ile ilgili olarak yapılan başvurunun kabul edildiğini söyledi. İl STK ile ile hizmet etmek için işbirliği içerisine girdi.



Sivrice Kaymakamı Cengiz Erdem, Hazar Arıtma Tesisi ile ilgili olarak yapılan başvurunun kabul edildiğini söyledi. Sivriceliler Derneği tarafından düzenlenen iftar programı Sivrice Öğretmen Evi'nde gerçekleştirildi. İftar programına AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Serpil Bulut, Sivrice Kaymakamı Cengiz Erdem, Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, Sivrice'yi Yeşillendirme ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Ercan Erdoğan, köy ve mahalle muhtarları, Sivriceliler Derneği üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Sivriceliler Dernek Başkanı Ali Koç, yaptığı konuşmada, şunları söyledi: "Sivriceliler Derneği olarak sadece Sivrice'nin gelişmesi ve kalkınması adına projeler üretmek için kurulmuş bir STK'yız. Sivriceliler Derneği Sivrice'yi bütün siyasi düşüncelerin üstünde tutmuştur. Dernek olarak yolumuza ışık tutan tek öğe bu güzel ilçemize hizmettir. Dernek olarak bugüne kadar bu çizgisinden hiç bir zaman sapmamıştır. Sivriceliler Derneği Sivrice'nin hak ve hukukunun savunmasının gerektiği her noktada yer almıştır. Bundan sonra da var olacaktır. İlçemizin hak ettiği noktada olmadığı, beklenen hizmetleri alamadığı ve birçok kayıp verdiği hepinizin malumudur. Bu durumun birçok sebebi var. Fakat en önemli nedeni, Sivrice'nin siyasi olarak temsilinin yeterli olmayışıdır. Hakkımız olan şeyler bile bize verilmiyor. Biz bu konuları gerekli yerlere taşıyoruz. Sivrice'nin hak ettiklerini alması noktasında mücadele veriyoruz. 1996 yılında Fırat Üniversitesi içinde kurulan birkaç meslek yüksekokulundan biri Sivrice Meslek Yüksekokulu idi. Bu yüksekokulumuz deprem gerekçe gösterilerek üniversite kampüsü içerisine taşındı. Bütün çabalarımıza rağmen bu okulumuzu bir türlü gerçek yerine getiremiyoruz. 300'ün üzerinde öğrencisi bulunan bu okulumuzun ilçemize katacağı canlılığı hepiniz takdir edersiniz diye düşünüyorum. Yine belediyemizin, İl Özel İdaremizin ve kaymakamlığımızın ortaklığında yürütülecek olan ve Azot Fabrikası'nın yerini de kapsayan ortak bir projeleri bulunuyor. Bu proje hayata geçirildiği takdirde Sivrice bir kültür parka kavuşmuş olacaktır. İnşallah Sivrice bu makus talihini yenecektir." Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak ise, "Bir rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayı içerisinde bulunuyoruz. Yüce Allah yaptığımız bütün ibadetlerimizi kabul etsin. Bugün başta Doğu Türkistan olmak üzere bütün İslam coğrafyası çok zor günler geçirmektedir. Rabbim bu zulümlere maruz kalan kardeşlerimize yardım etsin. Ramazan ayının yüzü suyu hürmetine onları esenliğe kavuştursun" dedi. AK Parti Elazığ Milletvekili Serpil Bulut ise şunları söyledi: "Ülkemizin dört bir yanı tam bir ateş çemberi ile sarılmış durumdadır. Bugün bu coğrafyada iftarsız ve sahursuz olarak orucunu tutmaya çalışan kardeşlerimiz bulunmaktadır. 

Rabbim bu kardeşlerimize mutlu ve huzurlu günlerini göstersin. 7 Haziran'a kadar birbirimizin rakibiydik, farklı idealleri ve farklı düşüncelerimizi savunarak, ülkemizin geleceğine katkı sağlayacak bir idare programında mücadele verdik. Seçim bittikten sonra milli iradenin ortaya koyduğu tablo doğrultusunda hizmet etmeye devam ediyoruz. Artık farklılıklarımızı bir tarafa bırakarak hizmet etmenin vaktinin geldiği bilinci ile hareket etmeliyiz. Hep beraber ülkemizin ufkunu açmak için mücadele içinde bulunmalıyız. Önümüzdeki süreçte Cumhurbaşkanımızın Başbakanımıza vereceği görevle birlikte hükümet kurma süreci başlayacaktır. Aynı hedefler doğrultusunda, hizmeti tek hedefimiz olarak belirleyerek çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz. STK'lar topluma önderlik yapan kuruluşlardır. İlimizin STK'ları ile ilimize hizmet etmek için işbirliği içerisinde birlikte çalışacağız." Sivrice Kaymakamı Cengiz Erdem ise konuşmasında. Hazar Arıtma Tesisi ile ilgili olarak yapılan başvurunun kabul edildiği müjdesini verdi. Erdem, tesisin güneş panelleri ile donatılacak bir tesis olacağını ve çok kısa bir süre içerisinde hizmet vermeye başlayacağını kaydetti.


Uluova


Geri Dön