02 / 05 / 2024

Niğde'ye Atıksu Arıtma Tesisi yapılacak!

Niğde'ye Atıksu Arıtma Tesisi yapılacak!

Afyonkarahisar İleri Biyolojik Evsel Atıksu Arıtma Tesisi Niğde'ye örnek olacak Niğde'ye yapılacak Evsel Atıksu Arıtma Tesisi Projesi Afyonkarahisar'da işletmeye alınan İleri Biyolojik Evsel Atıksu Arıtma Tesisi örnek olacak.



Niğde Valiliğinden yapılan açıklamada, DSİ genel Müdürlüğü ile Niğde Belediye Başkanlığı arasında "Niğde İli Atıksu İletim Hattı ve Evsel Atıksu Arıtma tesissi Yapımı Hakkında Protokol" imzalandığı ve onaylandığı bildirildi. Projeyle ilgili Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Niğde İli Atıksu İletim hattı ve Evsel Atıksu Arıtma Tesisi ile ilgili uygulama projelerinin hazırlanması, Bu Projeler kapsamında gerekli tesislerin (Atıksu kolektör hatları, arıtma tesisi üniteleri, fıltrasyon ve dezenfeksiyon üniteleri, enerji temin sistemleri, tesis çıkışı deşarj hattı vb.) inşaat işlerinin yapılması ve yaptırılması karara bağlandığı belirtildi. 


AVRUPA BİRLİĞİ STANDARTLARINDA ÇIKIŞ SUYU ALİTESİ SAĞLANACAK 

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından proje ve inşaat çalışmalarının yapılması planlanan "2. Kademe Niğde Evsel Atıksu Arıtma tesisi Projesi", 2015 yılı yatırım programına alındı. Söz konusu çalışmalar Genel Müdürlüğümüzün talimatları doğrultusunda Ağustos ayı sonuna kadar sürdürülecektir. Tesis yerinin, zemin etüt çalışmalarıyla ilgili sondaj çalışmaları tamamlanmıştır. Sözkonusu 2. Kademe Niğde Evsel Atıksu Arıtma Tesisi Projesi için. Orman ve Su İşleri Bakanımız Sn. Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun talimatları ile Afyonkarahisar şehrinde yapılarak işletmeye alınan İleri Biyolojik Evsel Atıksu Arıtma Tesisi örnek alınacak olup, uygulama projesinin ivedilikle tamamlanmasına meteakip, yatırım programına alınarak yapımına başlanacaktır. Tesisin işletmeye alınması ile Avrupa Birliği standartlarında çıkış suyu kalitesi sağlanacak" denildi.»İha 


Afyon Kurtluş Gazetesi


Geri Dön