03 / 05 / 2024

Elazığlı depremzedeler yeni yıla evlerinde girecek! 

Elazığlı depremzedeler yeni yıla evlerinde girecek! 

24 Ocak'ta Elazığ'da meydana gelen deprem nedeniyle çok sayıda bina kullanılmaz hale gelmişti. Bu binalarda yaşayan depremzedeler için inşa edilen konutlar hak sahibine teslim edilmeye başladı. 



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Elazığlı depremzedeler için inşa ettiği konutlar hak sahibine teslim ediliyor. Sabah Gazetesi'nden Vedat Yetik'in haberine göre; depremzedeler yeni evlerine yerleşmeye başladı. 

6 AYDA TAMAMLANDI 

Abdullahpaşa, Mustafapaşa, Karşıyaka, Sürsürü, Bizmişen, Yemişlik bölgeleri başta olmak üzere kentin 10 ayrı noktasında  TOKİ  tarafından 20 bin konutun inşası devam ediyor.

Elazığlı depremzedeler yeni yıla evlerinde girecek! 

Depremde 14 kişinin hayatını kaybettiği Sürsürü Mahallesi'ndeki Dilek ve Petek Sitesi'nin olduğu bölgede 9 bloklu 179 konutun yapımı 6 ayda tamamlandı. Bunun yanı sıra kentin farklı bölgelerinde yapımı süren konut çalışmalarında binlerce konut oturulmaya hazır hale getirildi. Yapımı tamamlanan konutlar kura çekilişi ile hak sahiplerine teslimi yapıldı. 

DEVLETİMİZ YALNIZ BIRAKMADI 

Yeni konutuna taşınan Petek Sitesi sakinlerinden Özlem Oğraş, depremden sonra kısa sürede yeni konutların yapıldığını ve teslim edildiğini ifade ederek "Devletimiz bizi hiç yalnız bırakmadı. Allah bin kere razı olsun. Çok şükür yeni evimizdeyiz. Bize kira desteği de yaptılar. Taşınma parasını da verdiler. Her şeyimiz dört dörtlük oldu. Yeni yıla yeni evimizde giriyoruz. Evimiz çok güzel, çok güvenli, çok sıcak. İnşallah 2021 yılı çok hayırlı gelir" dedi.
 

Elazığ deprem konutlarının kura çekilişi yapıldı!


Geri Dön