01 / 07 / 2024

Elbeyli Konteynır kentten kardeş okul projesi!

Elbeyli Konteynır kentten kardeş okul projesi!

Vali Yardımcısı ve Elbeyli Konteyner Kent Sorumlusu Vedat Yılmaz, Kemaliye İlkokulu öğretmen ve öğrencileri Elbeyli Konteyner kent kampına ziyaretlerde bulunarak öğrenciler arasında kaynaşmaları sağlandığını belirtti...




Kilis'in Elbeyli Konaklama Tesisi'nde bulunan Suriyeli öğrenci ve öğretmenlerin her türlü barınma ihtiyaçları karşılanırken, eğitim ve sosyal alanda da faaliyetler devam ediyor. Vali Yardımcısı ve Elbeyli Konteyner Kent Sorumlusu Vedat Yılmaz, Halk Eğitim Merkezi Müdürü ve Kamp Yönetici Yardımcısı Hamit Maraşlıoğlu'nun girişimleri ile Türkiye'deki okulları arasında uygulanmakta olan kardeş okul kapsamında, Elbeyli Konteyner Kent ile Yavuz Sultan Selim Lisesi öğretmen ve öğrencileri Kilis Anadolu Lisesi'ne, M. Akif Ersoy Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri Kilis  TOKİ  Ortaokulu'na, yine kampta bulunan İstiklal ve Mercidabık İlkokulu öğrencileri Kemaliye İlkokulu'nu ziyaret ederek ve kardeş okul olarak gerekli girişimlerde bulundu. 


Vali Yardımcısı ve Elbeyli Konteyner Kent Sorumlusu Vedat Yılmaz, Kemaliye İlkokulu öğretmen ve öğrencileri Elbeyli Konteyner kent kampına ziyaretlerde bulunarak öğrenciler arasında kaynaşmaları sağlandığını belirterek, "Elbeyli Konteyner Kent'te eğitim gören öğrenci ve öğretmenlerle kardeş okullarda bulunan öğretmen ve öğrencilerle daha samimi ilişkiler kurmak amacıyla öğrenciler arasında telefonlaşma, mektuplaşma ve ev ziyaretleri de yapılıyor. Bu şekilde misafirlerimizle kampımızda bulunan Suriyeli misafirlerimiz arasında uzun süreli dostluk ve kardeşlik bağlarının oluşması sağlanmaktadır" dedi. 



Kent Gazetesi




Geri Dön